Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Dvodnevni posvet gasilk Gasilske zveze Slovenije

Vsako leto si gasilke zadamo načrt dela in tega, če je le mogoče, tudi izvedemo. Letos je svet članic GZS načrtoval posvet v celjski regiji, v Termah Dobrna, 18. in 19. novembra 2017. Svet članic GZS je pripravil program za posvet, ki se ga je udeležilo približno 160 članic predsednic in namestnic komisije za članice pri gasilskih zvezah iz cele Slovenije.

Uvodoma nas je nagovorila Vladka Bučevec, predsednica sveta članic GZS. Piko na »i« pa je prispevala ministrica za obrambo Andreja Katič, ki nas je spodbudno nagovorila, pozdravili pa so nas še župan občine Dobrna Martin Brecl, predsednik predsedujočih GZ celjske regije Benedikt Podergajs, hkrati tudi predsednik GZ Vojnik-Dobrna, v. d. predsednika GZS Janko Cerkvenik. Na odprtju sta bila poleg ostalih gostov prisotna še član UO GZS Janko Turnšek in vodja celjske izpostave URSZR Janez Melanšek. 

 

Po nagovorih so se udeleženke razporedile po skupinah v delavnice. Organizirane so bile tri operativne delavnice, izdelovanje adventnih aranžmajev in okrasitev novoletne jelke ter predavanja. Po kosilu so animatorji iz hotela pripravili dva pohoda in vodno aerobiko. Popoldne so se vrstila predavanja do večera. Sledila je večerja in zabavni program, družabni večer s plesom, zabavo, igrami in druženjem, ki so ga pripravili fantje ansambla Klateži iz Nove Cerkve.

 

Nedeljski program se je začel s predavanji o množičnih nesrečah na avtocesti, požarih v hotelu, iskanju pogrešanih in moči pozitivne energije, ki jo nudijo gasilci. Pridružil se nam je tudi poveljnik GZS Franci Petek, ki je spregovoril o dejavnostih GZS v letu 2017. Zahvaljujem se predsednici sveta članic GZS Vladki Bučevec in vsem članicam v svetu članic GZS, za zaupanje posveta Dobrni, ter GZ Vojnik-Dobrna. Hvala domačim gasilcem PGD Dobrna za pomoč in sodelovanje pri pripravi operativnih delavnic, predavateljem Marijanu, Ivanu in Mateju za izvajanje operativnih delavnic, Mileni za prikaz izdelave adventnih aranžmajev, Albini in članicam za pecivo in nabrani material za adventno delavnico, članicam vseh osmih GZ celjske regije za prineseno pecivo, Bernardi iz GZ Celje za lesene podlage pri izdelavi novoletnih aranžmajev, Jasmini iz GZ Zreče-Vitanje za narejena darilca ob vpisu pred začetkom posveta in vsem vam članicam, ki ste si vzele čas za izobraževanje. Bilo je prijetno, kratko in »luštno«.

Tekst: in foto: Danica Jezernik

Oglejte si tudi