Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Intenzivne pevske vaje MeK PZ DU Vojnik

Članice in člani pevskega zbora smo se letošnjo pevsko sezono odločili za izvedbo tridnevnih intenzivnih pevskih vaj. V zadnjem letu se nam je pridružilo še nekaj novih pevcev, tako da nas je zdaj že 25. Novi pevci bi se na ta način lažje vključili v že obstoječi pevski repertoar. Na pomoč nam je z veseljem priskočil Marjan Kajzba, predsednik DU Vojnik, z iskanjem primerne lokacije ter obljubo precejšnje denarne pomoči.
Terme Lendava so nam ponudile najugodnejši aranžma. Tako smo se v ponedeljek, 26. 2. 2018, z avtobusom odpeljali v Lendavo do hotela Lipa. Prevoz z osebnimi avtomobili žal ni bil mogoč, saj je ravno takrat pritisnil hud mraz z obilo snega. V hotelu smo imeli na izbiro več dvoran in drugih prostorov za izvajanje svojega programa. Namestili smo se po dvoposteljnih sobah in takoj začeli vaje. Pevske vaje je vodila zborovodkinja Katja Klinc, pomagala pa sta korepetitorka Anja Zdolšek in Marjan Čretnik. Z vajami smo nadaljevali še v torek, končali pa v sredo z dobrim kosilom.

 

Poudariti moram, da smo bili s pevskimi vajami vsi pevci resnično zadovoljni. V tem času smo veliko naredili. Posvetili smo se učenju novih pesmi, utrjevali in dodobra obdelali prejšnji program. Vzdušje je bilo prijetno, saj smo se po napornem dnevu zvečer zbrali v eni od dvoran ter prepevali še dolgo v noč. Hotelska hrana je bila okusna in raznovrstna, na razpolago smo imeli še brezplačno kopanje. Prav tako smo se lahko v miru pripravljali za svoje kasnejše nastope. Po dogovoru s hotelskim osebjem smo v torek zvečer izvedli polurni koncert v hotelski restavraciji za njihove goste. Zbralo se je neverjetno veliko občinstva. Vsi so nas z veseljem poslušali, na koncu smo bili deležni številnih pohval.

 

Seveda smo tudi pevci sami denarno dosti prispevali za ta program, a nam ni bilo žal. Še enkrat prav prisrčna zahvala vsem, ki ste kakor koli pripomogli pri izvedbi tega programa.

 

Tekst in foto: Marjan Čretnik

Oglejte si tudi