Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Ivan Cankar – 1. literarni večer Katoliško-kulturnega društva »Ivan Šopar« Vojnik

V četrtek, 10. maja 2018, so člani Katoliško-kulturnega društva »Ivan Šopar« Vojnik v Domu sv. Jerneja pripravili 1. literarni večer, ki je bil namenjen Ivanu Cankarju ob njegovem rojstnem dnevu, ob enem pa je letos Cankarjevo leto.
Sodelovali so otroci in odrasli. Kornelija Rezar in Ana Marguč sta povedali hudomušno pesem A veš? o poznavanju Cankarja in njegovih del. Posebna gosta, Tina in Uroš Krivec, člana dramske sekcije KUD France Prešeren Vojnik, sta doživeto predstavila Skodelico kave, Benedikt Podergajs je prisotne popeljal med Cankarjeve govore z odlomkom iz govora Slovenci in Jugoslovani, Vida Podergajs in Ivica Kos pa sta prebrali odlomka iz Kurenta. Literarni del so z glasbenimi vložki popestrili Glorija Jager na flavti ob klavirski spremljavi prof. Simona Jagra ter Kornelija Rezar in Sonja Marguč na klavirju. Na kratko je bilo predstavljeno Cankarjevo življenje, predvsem ljubezen do matere, domovine in Boga. Bilo je zelo lepo in doživeto praznovanje rojstnega dne našega največjega pisatelja. Letos društvo načrtuje še 2 literarna večera.


Po lepem kulturnem programu je potekal še 3. občni zbor Katoliško-kulturnega društva, kjer so pregledali uspešno delo preteklega leta in naredili načrt za prihodnje.


Tekst: Milena Jurgec

Foto: Milena Jurgec in Kornelija Rezar

Oglejte si tudi