Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Novi knjigi Mile Kočevar

Napisati roman je pogumno dejanje, napisati in izdati dve deli naenkrat, in to v samozaložbi, je še veliko več. Mila Kočevar dokazuje, da njena ustvarjalnost živi, njene ideje so aktualne in vpete v razmišljanje o človekovi duhovnosti.
Gospa Milica Kočevar iz Nove Cerkve je prestavila dve novi deli, roman Erik in zbirke zgodb z naslovom Bozenska kraljica in druge zgodbe. Promocija je bila 9. novembra 2018 v kavarni hotela Vita Dobrna. Kulturni dogodek sta popestrila violinist Gusti Penič in Lucky Feliciano na kitari. Večer je povezovala Saša Pukl. Mila je svoji zadnji deli izdala ob praznovanju okrogle obletnice. Na predstavitvi se je zbralo veliko prijateljev, sosedov in njena družina. 

Mila Kočevar je avtorica več del: Kaj pa zdaj? – potopis in prebujenje v novo življenje; kaj storiti, ko se življenje postavi na glavo: Mila Kočevar (2008). Knjiga je nastala v času, ko je doživljala osebno krizo, v njej se prepletajo opisi potovanj z možem in njeni občutki. Bel oblak (2012) je ljubezensko pustolovski roman, tudi duhoven, saj glavna junakinja Meta doživi svoje prebujenje. Roman bralca pripelje do številnih vprašanj o smislu življenja, o nas samih. Ker pravega konca knjige ni, zaključke si lahko naredimo sami, je bilo slutiti, da se bo Metina zgodba nadaljevala. V prvi in drugi knjigi je dogajanje postavila v Tibet. Mila je v ljubezensko zgodbo vnesla vso duhovnost Tibeta, osebe imajo lastnosti vsakdanjega človeka, v njej se najdemo sami.


Erik (2018) je roman, ki nas skozi vso zgodbo drži v napetosti. O razpletu zgodbe nima smisla govoriti, preberite jo sami. Poiščite njena dela in spoznajte njeno ustvarjalnost. Če želite njene knjige kupiti, pokličite po telefonu na št. 041 479 733.


Tekst in foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi