Logo MojaObčina.si

Vojnik

Deli
Avtor: Lea Sreš,

Vabilo na ogled razstave v Knjižnici Vojnik

Razstava miniaturnih slik in nakita Črtokljunke Andreje P. Jezernik – Sofikleje Odprtje razstave je bilo v petek, 1. decembra 2017, ob 18.30 v Knjižnici Vojnik.

Andreja Perić Jezernik

Andreja Perić Jezernik je po svoji osnovni izobrazbi doktorica literarnih znanosti, po poklicu pa lektorica in urednica leposlovja. Kadar ne bere ali popravlja besedil, najraje ustvarja, ljubezen do ustvarjalnosti pa je podedovala kar od obeh staršev. Izdelke, ki nastajajo izpod njenih rok, predstavlja pod imenom Sofikleja. V zadnjem času je njena strast predvsem risanje s črnim tušem in akvarelnimi barvami, na vsaki njeni risbi se znajdejo tudi nenavadne drobne ptičice, imenovane črtokljunke.


Črtokljunke

Črtokljunke so zvedava bitja, ki nekoliko spominjajo na naše ptice, vendar pa še ni čisto jasno, ali znajo tudi leteti. So zgovorne, zabavne in znajo izjemno uživati v trenutkih. Rade se predajajo sanjarjenju, tudi podnevi, najraje nekje v naravi Črtnega dola. Obiskale so nas, da ne pozabimo na iskrivo plat življenja, in se naselile na slike in kamenčke, občasno pa splezajo tudi na kakšen kos nakita.

Vabljeni, da si razstavo ogledate, saj je avtoričina prva razstava, njene miniaturne slike in nakit prestavljata začetek umetničinega dela, ki posega tudi v literaturo. Razstava bo na ogled do konca meseca decembra.

Tekst in foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!