Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
0°C
Oceni objavo

Obvestilo uporabnikom cest in lastnikom zemljišč ob njih v Občini Vojnik

Občina Vojnik opozarja, da moramo pozimi, ko so vremenske razmere nepredvidljive, udeleženci v prometu, predvsem vozniki motornih vozil, predvideti možnost hitre spremembe voznih razmer. Ob spremenjenih voznih razmerah je temeljni pogoj za varno udeležbo v prometu ustrezna zimska oprema motornega in tudi priklopnega vozila, za kar moramo pravočasno poskrbeti.

 

Občina in krajevne skupnosti Vojnik, Nova Cerkev ter Frankolovo zagotavljajo vzdrževanje cest v zimskih razmerah v skladu s predpisano zakonodajo. Zavedati se je treba, da upravljavci cest zaradi izrednih vremenskih razmer in drugih nepredvidljivih okoliščin (okvare strojne opreme, zametov ipd.) v vsakem trenutku in na vsaki lokaciji ne morejo zagotoviti takšne prevoznosti ceste, ki bi jo morda občani takrat pričakovali. Zato občane prosimo za strpnost in potrpežljivost in da upoštevajo postavljeno cestnoprometno signalizacijo.

 

Predpisi določajo, da je vzdrževanje prevoznosti posameznih cest v zimskih razmerah opredeljeno s prednostnimi razredi, v katere so ceste razvrščene glede na kategorijo, gostoto in strukturo prometa, geografsko-podnebne razmere in krajevne potrebe. Za večino občinskih cest je tako opredeljeno, da je prevoznost zagotovljena, če višina snega ne presega 15 cm, promet pa je možen z uporabo zimske opreme vozil.

 

V tem obdobju je še posebej močno sneženje in prihaja do močnih zametov, zato prevoznosti cest ni možno zagotavljati, kot bi si to vsi želeli.

 

Občane bi želeli opozoriti, da morajo lastniki zemljišč ob občinskih in krajevnih cestah dopustiti odlaganje snega na njihovo zemljišče, če se jim s tem ne povzroča škoda, in poskrbeti za obrez vejevja in grmičevja, ki sega v cestno telo.

 

Hvala za razumevanje.

 

Občina Vojnik in vse krajevne skupnosti
Ines Novak

Oglejte si tudi