Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Srečanje starejših krajanov v Novi Cerkvi

Vsako leto v mesecu septembru, v okviru praznika KS Nova Cerkev, povabimo na tradicionalno srečanje krajane stare 70 in več let. Srečanje organizirajo KS Nova Cerkev, Župnijska Karitas Nova Cerkev in Krajevni odbor Rdečega križa Nova Cerkev.
Letošnje srečanje je bilo 23. septembra in udeležilo se ga je veliko krajanov. Za veliko jih je to eden izmed redkih dni v letu, ko imajo možnost, da se srečajo s svojimi prijatelji in znanci. Druženje pomeni, da se zavedamo, da je treba v družbeno življenje pritegniti tudi starejše, da se z njimi pogovarjamo in spoštujemo njihove izkušnje.

 

Letošnje druženje je ob bogatem kulturnem programu in pogostitvi uspelo. Glede na to, da se življenjska doba daljša, da se starost upokojevanja viša in da je vedno več starega prebivalstva, bo treba narediti še več. Vključevanje starejših v delo društev je dobro, mnogo pa bi se dalo storiti pri medgeneracijskem sodelovanju. Človek v starosti potrebuje sprejetost in spoštovanje. Za dostojno staranje bomo morali storiti še veliko več.

 

Tekst: Lea Sreš

Foto: Magda Kajzba

Oglejte si tudi