Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Na vasi ponovno frizerski salon

Natalija Dobovičnik s svojimi čarobnimi škarjami je, čeprav Dobrčanka, v Novi Cerkvi poznana frizerka. Njena neustavljiva energija v boju za svoj prostor na poklicnem področju, dovzetnost za nove ideje in pristope, odprt odnos do ljudi in ustvarjalnost so jo ponovno pripeljali v naš kraj. Natalija je lastnica salona FND frizerstvo v Novi Cerkvi.
Po končani osnovni šoli na Dobrni se je usposobila za frizerko na Srednji frizerski šoli v Celju. Praktično usposabljanje je opravila v Socki, kjer je dobila tudi zaposlitev. Imela je mlado mentorico, ki jo je uvajala v rutino poklica, hkrati pa se je naučila marsikaterega gostinskega opravila, ki ji pride v življenju še kako prav. Poklicno pot je nadaljevala v Celju in se pred devetimi leti, po rojstvu hčere Gabi, zaposlila kot poslovodkinja v avstrijski trgovini s frizerskimi pripomočki Roma v Velejaparku. Poleg ostalih izkušenj je poglobila znanje nemščine. Podjetje se je po treh letih umaknilo in iz poslovnih razlogov je ostala brez službe. V tem času je pridobila NPK za oskrbovalca na domu in se prijavila na projekt Podjetno v svet podjetništva. Po opravljenem štirimesečnem izobraževanju je bil pogoj, da odpre s. p. in začela je z nego las na domu. Doma in v Socki si je uredila osnovni delovni prostor, povsod za polovični čas in vztrajala dve leti. Na veliko veselje je 1. aprila 2017 začela z delom v novem, lepo opremljenem salonu, v Ravnakovi hiši v Novi Cerkvi. Kot najemnica lokala je zadovoljna in hvaležna, da lahko dela v teh prostorih.

 

Natalija se trudi, da je njeno delo dobro opravljeno, da so uporabniki zadovoljni. Spremlja novosti v tehnikah striženja, negi las in oblikovanju pričeske. Svojemu osnovnemu delu želi dodati še ličenje, ki bi marsikateri stranki prišlo prav, ko se odpravlja na svečani dogodek. V FND frizerstvu se lahko uredite ženske, moški, ponosna je na striženje otrok. Urejen ima otroški kotiček, kjer lahko otroci počakajo starše ali jih tam animira za striženje. Pravi, da s pravilnim pristopom ni težko ostriči otroka. Ta trditev bo zanimiva za vse tiste, ki veste, kako je s prvim obiskom pri frizerju. Povejte jim, da je »ta teta« zelo prijazna in hitra. In skoraj vedno je bolje, če v salon otroka pripelje očka. Ponosna je, da še vedno obiskuje na domu 96-letno gospo iz Žalca.

 

Njena pozitivna naravnanost, poštenost in sposobnost, da začuti ljudi, so značilnosti, ki vodijo k uspehu. S svojim delom išče notranjo in zunanjo lepoto človeka, ki ga ureja. Svetuje, nikoli ne vsiljuje, skrbi le, da lasje ob izbiri barve ali metode oblikovanja niso poškodovani. Za krajšanje dolgih las lahko pri njej naročite Split Ender, ki odreže samo razcepljen las v dolžini 0,4 do 0,6 mm. Natalija ima dve praktikantki, saj je usposobljena za izvajane praktičnega dela dijakov. Za vse tiste, ki vas zanima: za šolsko leto 2018/19 ima še eno prosto mesto!

 

Na vasi v Novi Cerkvi je ponovno frizerski salon. Pojdite v FND frizerstvo. Potrebno je naročanje po telefonu (051 606 112), a Natalija prilagaja delovni čas potrebam strank. Pa še to, cene v salonu niso pretirane, so dostopne vsakemu in plačate lahko z bančno kartico, kar je prednost, saj v Novi Cerkvi nimamo bankomata.

 

Tekst in foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi