Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
0°C
Oceni objavo

Narava nas potrebuje

Na obzorju je pomlad, koledarska še sicer ne, vendar vreme prehiteva. Neredko slišimo, le kaj bo v aprilu in maju, ko bo treba dati semena v zemljo, če bo spet kakšna pozeba ali neurje, poplava. Vsi si želimo, da se to ne bi zgodilo, vendar je človek naravi povzročil že toliko škode, da mu zdaj vrača, tudi s slabim.

Okolje je postalo zelo občutljivo, zato ga moramo čedalje bolj čuvati. To niso samo besede, besedam morajo slediti dejanja. Eno takšnih dejanj pomoči naravi je čistilna akcija, ki bo letos v soboto, 7. aprila 2018, ob slabem vremenu se prestavi za en teden, to je na 14. april. Kot je že v navadi, bo v tednu pred osrednjo čistilno akcijo priložnost za čiščenje v gospodinjstvih, saj se bomo ponovno dogovorili, da bo možno odpeljati odpadke na ekološki otok poleg že ustaljenih dni (torek, četrtek in sobota) tudi v petek. Organizacijsko bo akcija potekala, kot smo zdaj že vajeni, da čistimo v vreče, ob koncu pa se zberemo na malici, ki bo tudi letos organizirana.

Čeprav nekateri nergajo, da se akcij udeležijo vedno eni in isti, pa je vendarle prav, da se jih udeležimo. Po zaslugi nekaterih zelo dejavnih krajanov v svoji občini nimamo več tako veliko črnih odlagališč. Če pa vendarle so, vas prosimo, da nam to poveste, da bomo skupaj poskušali najti rešitev, da občina ostane še naprej lepa in zelena.

Vsaj enkrat letno pomagajmo naravi. V soboto, 7. aprila 2018, je odlična priložnost za to. Pokažite, da vam ni vseeno, v kakšnem okolju bodo živeli naši otroci in vnuki.

Tekst: Irma Blazinšek
Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi