Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
12°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Pokalno gasilsko tekmovanje Gasilske zveze Slovenije za starejše gasilke in gasilce

V soboto, 16. junija, je bilo v Vojniku v športnem parku pri igrišču tekmovanje za pokal Gasilske zveze Slovenije starejših gasilk in gasilcev ter pokal Krajevne skupnosti Vojnik.

Tekmovalo je 37 ekip starejših gasilk in gasilcev, od tega je bilo devet ekip starejših gasilk. Pri gasilkah je 1. mesto osvojila ekipa iz PGD Dobračeva, 2. mesto PGD Gaberke ter 3. mesto PGD Grajska vas. Naše gasilke so osvojile 5. mesto. V kategoriji starejših gasilcev je 1. mesto šlo v roke PGD Ponova vas, 2. mesto PGD Hajdoše in 3. mesto PGD Kotlje. Na tekmovanju so razglasili tudi najstarejšo gasilko (Sonja Papež iz PGD Polje) ter najstarejšega gasilca (Jože Godunc iz PGD Teharje). Oba sta stara krepko čez 80 let.

 

Pokale trem najboljšim ekipam so podeljevali tovariš Ivan Jezernik, župan Občine Vojnik Branko Petre ter predsednica Krajevne skupnosti Vojnik Lidija Eler Jazbinšek. Nagrado najstarejšemu gasilcu in gasilki je podelil Avgust Čerenak, ki je v PGD Vojnik zadolžen za delo z veterani.

 

Nagrade za najboljše so donirali Martin Golež, Oton Samec iz Sorževega mlina ter Vinogradniško-vinarsko društvo občine Vojnik. Ob tem se jim tudi na tem mestu najlepše zahvaljujemo.

 

Tekst: Barbara Suholežnik Kugler

Foto: Tomaž Pekovšek

Oglejte si tudi