Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Občni zbor Čebelarskega društva Vojnik

V nedeljo, 21. januarja 2018, je imelo Čebelarsko društvo Vojnik občni zbor v dvorani Gostilne Turist na Frankolovem. Zadonela je Čebelarska pesem v izvedbi Moškega pevskega zbora z Ljubečne pod vodstvom Gorazda Železnika. Pozdrav je vsem čebelarjem in gostom izrekel predsednik Čebelarskega društva Vojnik gospod Peter Babnik.
V letu 2017 smo se poslovili od dveh čebelarjev, članov društva. Karol Košenina in Zvone Kokalj sta bila čebelarja z več desetletnimi čebelarskimi izkušnjami in tako smo se jim v spomin poklonili z enominutnim molkom.

 

Karel Blazinšek je po izvolitvi članov organov občnega zbora vodil delovno predsedstvo občnega zbora predsednik. Po vseh podanih poročilih predsednika ČD, blagajnika ČD, nadzornega odbora in mentorja čebelarskih krožkov je razvidno, da je Čebelarsko društvo Vojnik delovalo dobro in skladno s predpisi finančnega in drugega poslovanja društva.

 

Po potrditvi poročil je bila dana beseda gostom. Prvi govornik Branko Petre, župan Občine Vojnik, je prijetno nagovoril občni zbor in pozdravil vse prisotne. Povedal je, da se v Vojniku pripravlja postavitev tržnice, kjer bomo lahko tudi mi čebelarji brez stroškov ponujali svoje čebelje pridelke. Naslednji govorci so še bili: Dušan Horvat, predsednik sveta KS Frankolovo, Janko Škorjanc, predsednik sveta KS Šmartno v Rožni dolini, Olga Kovač, ravnateljica Osnovne šole Vojnik, Iva Zorenč iz RASR ter ostali predstavniki ČD iz celjske regije in predstavniki ostalih društev občine Vojnik. Vsi govorci so z velikim spoštovanjem poudarili in pozdravili naše poslanstvo, ki ga opravljamo čebelarji.

 

Program dela Čebelarskega društva Vojnik je po predstavitvi predsednika društva zajeten, saj obsega kar 34 točk delovnih aktivnosti. Od tega je 11 točk povezanih z izobraževanjem čebelarjev, torej strokovnimi razpravami in predavanji. Večji projekt Čebelarskega društva Vojnik je v letu 2018 postaviti učni čebelnjak v Novi Cerkvi in potrebovali bomo pomoč krajanov Nove Cerkve. Vabljeni k sodelovanju!

 

Podelitev odlikovanj AJ je potekalo na osnovi predhodnega sklepa UO ČD Vojnik, da prejmejo za dvig slovenskega čebelarstva in požrtvovalno delo v Čebelarskem društvu Vojnik odlikovanja Antona Janše naslednji čebelarji:

-          odlikovanje III. stopnje Janez Bobnar,

-          odlikovanje III. stopnje Cvetka Ferlež,

-          odlikovanje III. stopnje Matjaž Plešnik,

-          odlikovanje III. stopnje Primož Točaj in

 

-          odlikovanje II. stopnje Petre Branko,

-          odlikovanje II. stopnje Bojan Užmah.

 

 Za odlikovanje I. stopnje, ki ga lahko podeli samo ČZS, se predlaga čebelarski mojster Andrej Jernej.

 

Podeljene so bile tudi listine Čebelarskega društva Vojnik za pomoč in donacijo pri postavitvi učnega čebelnjaka v Šmartnem v Rožni dolini.

Zahvale so prejeli posamezniki, ki niso člani našega društva, šola, občina in podjetniki.

Vsem prejemnikom odlikovanj in zahval čestitke in hvala!

 

Tekst: Martin Goleš

Foto: Bojan Užmah

Oglejte si tudi