Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Čistimo, urejamo …

Člani PD Vojnik smo se 7. aprila zbrali pred Občino Vojnik. Prijazno vabilo članom k akciji čiščenja je odraz, da se zavedamo, kako pomemben je spoštljiv odnos do okolja. Radi rečemo, da z onesnaževanjem okolja zastrupljamo tudi sebe in razna strokovna gradiva so potrditev povedanega. Ob potepanjih in pohodih v naravo (še vedno) opazimo ogromno divjih odlagališč. Seveda pri tem ne gre zgolj za nelepo podobo okolja, gre tudi za grožnjo naravnemu življenjskemu prostoru, rastlinam in živalim, onesnaženju prsti in podtalnice.


Dobre volje smo se lotili nalog, ki so nam bile dane: Minka, Sonja, Franc in Jože so pregledali poti, ki vodijo na Tomaža. In teh ni malo. Opazili so, da pohodniki iz leta v leto bolj skrbijo za odpadke. Viktor je na delovno akcijo prinesel lopato, kramp, grablje in motiko. Skrbno se je lotil dela poti, ki je bila potrebna popravila. Vili, Stanko, Vojko, Peter in Zdravko so se lotili hriba pod Tomažem. Kamenje, listje, suho vejevje, tu in tam kakšen papirček so polnili samokolnico. Damjana je uredila pušpan in okrasno grmičevje. Predsednik se je lotil obrezovanja, žaganja in grabljenja. Franci, Uroš, Branko, Miro, Andrej, Darko in Rajko so pregledali in uredili pot na Kunigundo.


Po uspešnem delu smo se pridružili še drugim pri okusni malici, ki nam jo je pripravil Zdenko.

Krepiti prostovoljstvo, sodelovanje in biti ozaveščeni o odnosu do narave so le delčki poti, ki vodi k lepšemu in boljšemu. Vsak lahko doda, prispeva, če je le volja. Te nam ne manjka. Hvala vsem za sodelovanje in dobro družbo!

 

Tekst in foto: Zvonka Grum

Oglejte si tudi