Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Člani Društva Talon v Črni gori

V poznih večernih urah smo se odpravili iz Slovenije proti Črni gori. V jutranjih urah smo zajtrkovali v Neumu. Zatem smo se odpeljali proti Boki Kotorski, kjer nas je pričakal vodič, s katerim smo imeli panoramsko vožnjo skozi zaliv in razgled na mesta Igalo, Herceg Novi, Risan in otočje pred mestom Perast. Nato v Kotor, kjer smo si ogledali mesta ter katedrale sv. Truoin in sv. sv. Nikola, ki je tudi zaščitnik mesta Kotor. Srednjeveška arhitektura in mnogi spomeniki so mesto uvrstili pod zaščito Unesco.

 

Nadalje smo se odpravili v Budvo, kjer smo se namestili v hotelu, prosti čas pa je bil namenjen ogledu Slovenske plaže, zvečer je sledila večerja. Drugi dan smo se odpravili proti glavnemu mestu Črne gore. Ogledali smo si najpomembnejši zgradbi; Cetinjski samostan iz leta 1701 in muzej Biljarda. Pot smo nadaljevali proti nacionalnemu parku Lovčen, ki se razprostira na kar 6220 hektarjih, kjer je tudi mavzolej vladarja Petra II. Petrovića Njegoša. Nadaljevali smo proti vasi Njeguši, ki je poznana po pršutu in siru. Tam smo imeli tudi degustacijo in kosilo.

 

Proti večeru smo se vračali proti Budvi, kjer smo imeli svečano večerjo z glasbo.

Tretji dan smo odšli na panoramsko razgledno točko, največjo atrakcijo, ki gleda na polotok Sv. Stefan. Na otoku stojijo tri majhne cerkve, zelo ozke ulice, hiše pa so še vedno v prvotni obliki. Med najbolj poznanimi ljudmi, ki so preživeli dan na polotoku, so bili ruski generali, književniki, svetovno znani glasbeniki, igralci in športniki.

 

Tako smo se zatem odpravili nazaj proti Sloveniji in v poznih urah srečno prispeli domov. Za nami je še eden izmed mnogih izletov, kjer se imamo lepo. Vidimo se spet na jesenskem izletu.

 

Tekst: Dragica Mlinar

Oglejte si tudi