Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Društvo Talon v Dalmaciji

Zadnje dni septembra in prvi dan oktobra smo bili člani Društva Talon na izletu. Naš cilj je bil Makarska v Dalmaciji, kjer smo se poslovili od poletja. Bili smo dobre volje in tudi vreme nam je bilo naklonjeno. Dnevi, ki so po koledarju sicer res že jesenski, so bili po občutenju zelo poletni.

Prvi dan smo se ustavili v narodnem parku Plitviška jezera, kjer nismo ostali ravnodušni ob pogledu na ta čudež narave. Stari bukovi gozdovi dajejo čudovito barvo šestnajstim jezerom, v katera se zlivajo številni slapovi. Po enem od jezer smo se popeljali z ladjico.

V zgodnjih popoldanskih urah smo prispeli v Makarsko in se dobre volje odpravili na plažo ob hotelu. Večina se je odšla kopat, saj je bila voda še prijetno topla. Po večerji smo se odpravili na sprehod po promenadi do starega dela mesta.

 

Naslednji dan je bil zelo vesel. Odpeljali smo se do Neretve nabirat mandarine, nato pa s »trupicami« po rokavih reke. Sledilo je odlično kosilo, nato zabava z glasbo in s plesom, česar zlepa ne bomo pozabili. Tudi nedeljsko dopoldne smo preživeli na plaži ali pa na sprehodu po mestu in tržnici. Dobre volje in polni lepih doživetij smo na poti proti domu že načrtovali naslednji izlet.

 

V imenu udeležencev se prav lepo zahvaljujem predsednici Društva Talon gospe Nadi Kužner in gospodoma Petru Rupniku in Milanu Padežniku. Cenimo njihov trud pri organizaciji in izvedbi tega lepega izleta.
 

Tekst: Branka Pavšer
Foto: Peter Rupnik

Oglejte si tudi