Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Jesenski golaž na Frankolovem

Kljub napovedanemu slabemu vremenu se je na Frankolovem zbralo enajst ekip in vsaka izmed njih se je odločila, da skuha najboljši golaž. Na Frankolovem smo glede kuhanja golaža postali pravi tradicionalisti. Letos smo ga kuhali že osmič. Kdo bi si mislil, da je druženje ob kotlih tako zanimivo.
Všeč mi je, ko se kuharji sučejo okoli svojih kotlov, kar naprej nekaj režejo, mešajo, pokušajo, urejajo mizo, v kotlih pa veselo brbota. Letos jim vsaj vroče ni bilo, so pa bili veseli, da so ostali suhi. Nenadoma se je stemnilo, ulilo kot iz škafa, nato pa ponehalo. No, k sreči smo imeli streho (šotor), tako da nam tudi dež ni prišel do živega.

 

Enajst ekip je bilo zbranih, vsi so bili dobre volje in kjer je dobra volja, je tudi golaž dober. Če za dobro voljo skrbijo tudi mladeniči Ansambla Posluh, je še toliko boljše. Vsaka od ekip se je nadvse potrudila, kar je opazil tudi podžupan Viktor Štokojnik. Kuhali so predsedniki KS, PD Anton Bezenšek, PGD Frankolovo, DJP Kajuh, Društvo Talon, predstavnice društva s celiakijo iz Celja, ki so skuhale brezglutenskega, strankarskega pa skupina SDS, občinski odbor Vojnik, I. in II. ekipa Gostilne Turist, Društvo Dobra volja in ekipa Bogdana Lilije. Vse je bilo skrbno nadzorovano, Slavica Javornik, Branko Špes in Helena Planko so budno spremljali delo ekip.

 

Medaljo za tretje mesto je osvojila I. ekipa Turist Frankolovo, drugo skupina predsednikov – Dušan, Slavko, Lidija – in prvo mesto DJP Kajuh Frankolovo. Pri nagradah so nam priskočili na pomoč domači in okoliški gostinci: Gostilna Turist Frankolovo, Gostilna Triglav Dobrna, Gostišč Fink Slovenske Konjice, Gostilna Kolar, Gostilna Medved iz Škofje vasi, Picerija MC, Gostišče Ulipi, ki so podarili toliko bonov za kosila in malice, da bo vsak izmed tekmovalcev prejel kakšen bon. In buteljko Tončkovega vina. Hvala za kruh Jožici Čretnik, Jožici Kuzman, Zdenki Brecl, Mariji Železnik, Marini Ulipi, Alenki Šnabl, Vanji Potočnik, Anici Senegačnik, Lojzki Operčkal, Hildi Goršek in Bernardki Kračun. Hvala darovalcem Tončkovega vina Dušanu Horvatu, Andreju Horvatu, Ediju Mirniku, Jožetu Železniku in Domnu. Hvala tudi Ediju Mirniku, ki je od vinogradnikov zbral vino.

 

Domače skupine so prireditev vzele kot prijetno druženje, čeprav nekateri niso največji strokovnjaki za kuhanje, so pa vseeno zbrali pogum, zbrali ekipo in prišli. Po načelu več glav več ve, so združili moči in vsem je uspel odličen golaž, kar je tudi smisel prireditve.

 

Tekst: Irma Blazinšek

Foto: Lea Sreš

 

 

Oglejte si tudi