Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Nova pridobitev v PGD Lemberg

V PGD Lemberg smo si že zelo dolgo želeli in načrtovali dežurno sobo za gasilce. Kar nekaj let smo zbirali denar in kovali načrte za preureditev kleti in kurilnice v enovit prostor. V letu 2017 nam je uspelo želje tudi udejanjiti. Težja in zahtevnejša dela smo prepustili podjetju Remont, d. d., Celje. V preureditev je bilo vloženega zelo veliko prostovoljnega dela in truda.

Delo je vodil in koordiniral naš poveljnik Simon Božnik. Pridobil je tudi dovolj donatorjev, ki so nam nesebično pomagali z delom, materialom in idejami. Svetovalno funkcijo pri projektu je imel namestnik predsednika Pavle Božnik. Uradno odprtje dežurne sobe smo imeli 10. 5. 2018, ko smo se še enkrat iskreno zahvalili vsem donatorjem, izvajalcem in seveda gasilcem PGD Lemberg za res dobro opravljeno delo. Lemberškim gasilcem želimo, da jim nova pridobitev da še več elana in vztrajnosti pri njihovem delu.

 

Še enkrat iskrena hvala vsem za uspešno sodelovanje pri projektu, mladim gasilcem in njihovi mentorici iz PGD Lemberg se zahvaljujemo za kratek in prikupen kulturni program ter kvartetu SVIT za zapete pesmi. Seveda si dobre stvari zapomnimo tudi po dobri hrani, za kar se moramo zahvaliti Petru Oprčkalu.

 

Tekst in foto: Marjana Aubreht Medved
Foto: Martin Božnik

Oglejte si tudi