Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Občni zbor Planinskega društva Vojnik

Po uvodnem pozdravu vseh prisotnih članov in gostov se je predsednik društva Ivan Muzelj zahvalil še Arclinskim fantom za lep glasbeni uvod v občni zbor PD Vojnik, ki je bil 9. marca 2018 v Koči pri Tomažu.
V svojem poročanju o delu je poudaril, da je bilo minulo leto za društvo uspešno, saj je beležilo več kot 300 članov. Osnovne naloge so pohodništvo in planinstvo, povezovanje odsekov, povezovanje z drugimi planinskimi društvi, društvi v občini, delo z mladimi ter skrb za izobraževanja in strokovna izpopolnjevanja vodnikov, markacistov ter delo na Koči. Društvo je sodelovalo pri akcijah in na prireditvah s področja občine in krajevne skupnosti ter uspešno sodelovalo s sosednjimi planinskimi društvi in društvi v naši občini. Prisotne je seznanil z delom mladih in je poudaril: »Planinske sekcije v vrtcu in osnovnih šolah občine so bile zelo pridne in dejavne. Hvala vsem mentorjem in vodnikom, da tako dobro skrbijo za razvoj planinskega podmladka v našem društvu. Poleg planinskih dejavnosti smo bili v minulem letu zelo dejavni na planinski postojanki na Tomažu. Redno vzdrževanje objekta in čiščenje ter košnja zemljišča zahtevajo veliko truda ter prostovoljnega dela naših članov. Hvala vsem, ki pomagate, kajti brez vaše pomoči vsega tega ne bi bilo. Lahko rečem, da je Kočo na Tomažu obiskalo dosti planinskih prijateljev in skupin, ki so praznovali razne jubileje in zanje pomembne dogodke. Seveda je ta dom veliko domačinov vzelo za svojega. Sprehod do Koče na Tomažu jim zapolni in polepša kakšen nedeljski popoldan.«

Predsednik je poudaril pomen nadaljevanja gradnje oziroma zaključnih del skladiščnega prostora –drvarnice. Dela izvajajo člani prostovoljno. Potrebna pa so tudi denarna sredstva za nabavo materiala. Zahvalil se je občini za podporo, gradbeništvu Čepin za podložne betone na objektu in podjetju MIK za ugoden popust pri nabavi oken in vrat ter vsem prostovoljcem, ki so mojstrsko opravili dela. Kot zahvala za dela, naloge in skrbnost pri dejavnostih društva, pa je bil v jeseni organiziran tridnevni izlet v Bosno.

 

Uspešnost društva je s finančnim poročilom potrdila še blagajničarka Danica Kmetec ter načelniki odborov. Gostje so izražali zadovoljstvo o sodelovanju. Izbrane besede gospoda župana Branka Petreta so vsemu povedanemu potrdile še pomen lepega sodelovanja, skrb za mlade in izobraževanje.

Program dela za leto 2018 je pester. Na spletni strani društva lahko s fotografijami sledimo dogajanjem in dejavnostim.

 

Tekst: Zvonka Grum

Foto: Rajko Sentočnik, ml.

 

 

Oglejte si tudi