Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Pohod članov DU Vojnik na sv. Tomaž nad Vojnikom

Letos je februarja prava zima. Noč pred pustom je ponovno snežilo. Najbolj pogumni smo se kljub novi snežni odeji 13. 2. 2018 zbrali na parkirišču pred cerkvijo in se podali na pohod na sv. Tomaž nad Vojnikom. Smer pohoda smo prilagodili razmeram, zato smo se kar po cesti odpravili do vrha. Dolina proti Tomažu je bila prečudovita. Veje na vsaki strani ceste so se upogibale pod težo snega. Videti je bi, kot bi hodili pod obokom. Tako mirno, nežno, belo je bilo to jutro. Na bližnjem drevesu je bilo slišati petje sinice, ki je bila skrita med zasneženimi vejami dreves.

 

Po slabi uri hoje po zimski pravljici smo bili že pri cerkvi, kjer se nam je pogled odprl na bližnjo okolico, pokrito z debelo snežno odejo.

V daljavi, kjer so Kamniško-Savinjske Alpe, je bilo megleno. Naredili smo skupinsko sliko in se spustili malo nižje v dom vojniških planincev. Gospa Olga in Viktor sta prevzela delo natakarja in nam pripravila čaj, kavo in tudi šilce žganja ni manjkalo.

Kot se za pusta spodobi, nas je ga. Olga postregla tudi s pustnimi dobrotami. Po malici smo v domu še zapeli in se zadovoljni vrnili v dolino.

 

Nasvidenje na naslednjem izletu v marcu.

 

 

Tekst in foto: Štefka Naglič

Oglejte si tudi