Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Urejanje Koče na sv. Tomažu

Zbrala se nas je lepa skupina prostovoljcev, ki smo uredili tako prostore Koče kot okolico. Seveda je prav, da »dekle« ob njenem desetem rojstnem dnevu lepo uredimo. Deset let je pravzaprav kratka doba, a vendar vsakomur od nas različno doživeta. Res je, da smo dom planincev vzeli za dom Vojničanov; tako bežnim ali naključnim sprehajalcem, mimohodnikom kot pohodnikom, ki se ustavijo, pogledajo, pokramljajo ali z družbo ostanejo dlje časa.
Tu se srečujejo ali organizirajo shode, prireditve ali praznovanja različni gostje. Beležimo pevce, godce, obrtnike, družine, svate, fantovščine, okrogle obletnice in še bi lahko naštevala.

Vendar je najlepše, ko se ob nedeljskih popoldnevih »dobimo na Koči«. Besedam se pridruži pesem … tako smo ob pospravljanju in čiščenju podoživljali čas, ko smo se dobivali v »stari koči«.

 

Mimogrede je minil čas urejanja in z nadstropja sta se Jolanda in Damjana priključila delu v kletnih prostorih, kjer so bile Irena, Marija in Danica. V srednjem prostoru sta se trudili Sonja in Polona, še prej pa Marija in Irena. Za okolico so poskrbeli: Vili, Drago, Aleš, Ratko, Andrej, Darko, dva Franca, dva Tomaža, Ivan, Franci je dostavljal potreben material. Za malico je poskrbela Danica, za sladko presenečenje pa Irena.

 

Strinjali smo se, da smo lahko ponosni na Kočo, in izrazili zadovoljstvo glede obiskovalcev, ki s prisotnostjo in spodbudnimi besedami  potrjujejo dobro in odgovorno delo  prostovoljcev planincev. In redna vzdrževanja in čiščenje bodo naši »deklini« podaljšali čas sobivanja s prihodnjimi generacijami.

 

Tekst in foto: Zvonka Grum

Oglejte si tudi