Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Vinogradniki na občnem zboru pregledali trdo delo društva v preteklem obdobju in si zadali smernice za prihodnje leto 2018

Na turoben petkov večer, 2. 3. 2018, je zima spet pokazala svoje zobe. Vsi zbrani na občnem zboru smo ugotavljali, da preko narave ne moremo in ji moramo prisluhniti in jo spoštovati tudi takrat, ko je kruta in uničuje naše delo.
Skozi prehojeno pot društva v letu 2017 nas je popeljal predsednik Mirko Kraševec. Rezultati dela društva so na visoki ravni in marsikdo nam lahko zavida uspehe – visoke ocene vinskih letnikov, kulturne prireditve in srečanja ter promocija občine na celotnem slovenskem prostoru. Glavno vodilo dela je strokovnost in stalno izobraževanje članov, saj moramo vsi redno spremljati spremembe v stroki, tako v vinogradu kot v kleti. Dejavno delo rodi dobro in kakovostno žlahtno kapljico, s katero se lahko predstavimo in se postavimo ob bok tudi največjim proizvajalcem.

Tudi v letu 2018 bomo težili k temu, da naše delo ostane na zastavljeni ravni in ga bomo čez leto še dopolnjevali in bogatili z raznimi druženji in s promocijo na celotnem slovenskem prostoru. Največji izziv bo vključevanje mladih članov, saj bomo nanje prenašali dosedanje znanje in izkušnje. Njihova mladostna moč in ustvarjalnost pa bo v naše vrste vnesla novo kakovost delovanja.

 

Društvo je v preteklem letu pokazalo tudi veliko moč povezovanja in sodelovanja z ostalimi društvi, občino, krajevnimi skupnostmi, mediji, Kmetijsko zadrugo Celje, Kmetijsko-gozdarskim zavodom Celje in Maribor. Še posebej so se stkale vezi prijateljstva s krajani, ki so v velikem številu obiskovali naše prireditve. Za naše delo so nam vsi gostje izrazili priznanje in nam zaželeli še naprej veliko idej in ustvarjalnosti v letu, ki je pred nami.

 

Na zboru se je poslovil tudi tajnik društva gospod Pavle Leskovar, ki je vseh 15 let skrbno in natančno vodil vse tajniške dejavnosti. Za njegovo delo in požrtvovalnost se mu iskreno zahvaljujemo. V tekočem letu bo tajniške dejavnosti vodila Albina Karmuzel.

 

V upanju, da bo letina dobro rodila in se bo v naših kozarcih zaiskrilo dobro vino, smo nazdravili prihajajočemu letu in se poveselili še pozno v noč. Tudi spoznanje, da pridne roke, pošteno srce in spoštovanje narave rodijo bogate sadove, nam bo vodilo v letu, ki je pred nami.

Tekst: Albina Karmuzel
Foto: Miran Kovač

Oglejte si tudi