Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Zapojmo po domače

Tako se je imenoval koncert 21. 10. 2018 v večnamenski dvorani OŠ Nova Cerkev, ki so ga že peto leto priredile ljudske pevke in etnoglasbena skupina Vrajeva Peč KD Socka.
Koncert je bil čudovit, z veseljem smo prepevali, saj je bilo v dvorani kar lepo število poslušalcev in ljubiteljev stare slovenske pesmi. Z nami so z veseljem sodelovali mladi – pevec Matic Zakonjšek iz Vojnika in pevka Rebeka Rošer z Dobrne. Denisovi muzikantje Trije mladi fantje so kar po domače »urezali« brez ozvočenja. Upam in želim si, da bi se za nami trudili ohraniti slovensko pesem. Skupina Ljudski pevci Holcarji iz Vitanja se je poimenovala po prednikih holcarjih, ki so živeli v tem kraju in se preživljali s holcanjem.

Piko na »i« so dali najmlajši otroci vrtca in osnovne šole Nova Cerkev. Več kot 30 glasov je zapelo ljudsko pesem pod vodstvom Sabine Penič. S harmoniko jih je spremljal Rajko Sentočnik.

Po končani prireditvi smo vsi skupaj nazdravili s kozarčkom vina in s skromnim prigrizkom, ki smo ga pripravile ljudske pevke KD Socka. Tako se je veselo druženje končalo in bo ostalo v lepem spominu. Hvala Občini Vojnik, županu za lepe spodbudne besede, Vrtnarstvu Krašovec za čudoviti aranžma na odru, Osnovni šoli Vojnik za prostor, Gasilskemu društvu Nova Cerkev, Niku Ravnaku, Francu Ravnaku, Pekarni Šmarjeta, Janji Srebot za lepo vodenje, Vidi Bukovec, Petru Marguču, Marjanu Čretniku.

 

Hvala vsem, ki ste bili z nami.

 

Tekst: Ivana Koprivnik

Foto: Lea Sreš

 

Oglejte si tudi