Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Vztrajno in uspešno v 2018

Na tokratnem sprejemu, ki je bil 19. decembra 2017 v telovadnici Osnovne šole Vojnik, so nastopali Mešani mladinski pevski zbor I. gimnazije v Celju pod vodstvom Tomaža Marčiča in šolski orkester pod vodstvom Petra Tovornika, plezalci Športnega društva Pajki – Svit Janc, David Pintarič in Janej Kotar Tominšek ter Kajuh karate team – Kiti Smiljan, Gal Dvorjak, Jurij Plaskan, Juš Jagarinec in Tilen Smiljan. Program je povezovala Alja Tihle Hren.
Osrednji govornik župan Branko Petre je spomnil na medosebne odnose, na pomen naših življenj ter na dogajanje v naši občini. »Kakšno je naše življenje? Ali se poznamo med sabo? Ali je naše življenje lepo? Ali si znamo med sabo pomagati? Ali se zavedam, da je dan, ko nisem storil nekaj dobrega izgubljen? Danes smo se zbrali tu zaradi vas, ki pomembno oblikujete našo občino. Vsi, ki se trudite in v vsakdanjem življenju živite vrednote, kot so delavnost, poštenje, ljubezen do bližnjega, vztrajnost ...« Poudaril je tudi nekaj najpomembnejših dejavnosti v občini v letu 2017 in se ozrl v proračunsko leto 2018. »Skupaj smo delali – novi asfalti, novi vodovodi in kanalizacija, novi prostori v OŠ Vojnik in prenova vežice ter nov nadstrešek so le nekateri od uspešno zaključenih projektov. Še enkrat zahvala režijskim odborom in predsednikom svetov KS.

Tudi država je sodelovala z nami: plaz Trnovlje, cesta Arclin–Ljubečna in Socka–Razdelj, projekti za pločnik in kolesarsko stezo Vojnik–Škofja vas so skoraj končani. Imamo nov Božični Vojnik. Nismo pozabili na vrtce, šole, komunalo in socialne potrebe ter sredstva za delo društev. Vsaka PGD v naši občini ima nov defibrilator.

In kaj prinaša novo leto? Društva, vrtci, šole, sociala in komunala so bili najprej pod streho. Verjamem v bogato kulturno leto. Investicijam smo namenili krepko čez 30 % sredstev. Stanovanja za mlade družine v Novi Cerkvi bodo vseljiva jeseni. Širimo prostore za knjižnico v Vojniku in urejamo prostore za društva v POŠ Socka.

Pomagali bomo pri nakupu nove cisterne gasilcem v PGD Socka. Urejali in asfaltirali bomo lokalne ceste in javne poti. Izgradili dva betonska mostova, nekaj vodovoda in kanalizacije ter izdelali nekaj novih projektov.

Nadaljujemo z urejanjem pokopališč, planiramo sanacijo plazov na cesti v Črešnjicah, obnova čistilne naprave v Škofji vasi nas bo stala pol milijona, pripravljamo projekte za nov vrtec na Frankolovem ...« Osrednji govornik je zaključil z besedami: »Prihodnost naj nam bo ponujena razprta dlan, za dotik, dejanje, pričakovanje ali pa le za sanje.«

Življenje v občini so tudi v preteklem letu zaznamovali uspehi športnikov. Na sprejemu so zato nagrade najuspešnejšim športnikom prejeli:

JAKA BOŽNIK

Judoist iz Socke, član judo kluba Shido, enote Socka. V letu 2017 je dosegel 3. mesto na državnem prvenstvu v kategoriji dečkov U-10.

 

ANITA KRAMER

Judoistka iz Socke, članica judo kluba Shido, enote Socka. Lani je dosegla 3. mesto na državnem prvenstvu v kategoriji deklic U-15.


NOELI KNAFELC

Članica judo kluba Shido, enote Socka, ki je lani dosegla 3. mesto na državnem prvenstvu v kategoriji deklic U-12.

 

EVA MLAKAR

Članica twirling in mažoretnega kluba Pet elementov, ki je lani postala državna prvakinja v treh kategorijah ter dosegla še 1. in 3. mesto na dveh drugih pomembnih državnih prvenstvih. Na evropskem prvenstvu je bila 5. in dosegla najboljšo uvrstitev v zgodovini twirling športa za Slovenijo v njeni starostni kategoriji. Odlično je Eva nastopala tudi na svetovnem pokalu, kjer je osvojila zlato in srebrno medaljo v posameznih kategorijah.

 

MAŠA TROBIŠ

Članica twirling in mažoretnega kluba Pet elementov, ki je lani postala državna prvakinja v eni kategoriji ter osvojila še drugo in tretje mesto v drugih kategorijah.

 

PIA STERMECKI

Članica twirling in mažoretnega kluba Pet elementov, ki je lani postala državna prvakinja v kategoriji TEAM B.

 

LAN TONIC

Član Kajak-kanu kluba Nivo Celje. Tekmuje v kajaku na divjih vodah in je lani s 15 leti tekmoval v konkurenci mladincev do 18 let. Že njegova uvrstitev v državno reprezentanco, v katero se uvrstijo le trije kajakaši, je bila zmaga zase. Je pa z ekipo postal državni prvak v slalomu na divjih vodah in posamezno dosegel 6. mesto.

 

ŠPELA MASTNAK

Špela Mastnak je članica Smučarskega društva Vizore. V poletni sezoni 2017 je postala državna prvakinja v nordijski kombinaciji za deklice do 15 let. Postala pa je tudi zmagovalka pokala Cocta v nordijski kombinaciji za dekleta do 15 let.

OŽBEJ VAČOVNIK KOTNIK

Je član Smučarskega društva Vizore. V zimski sezoni 2016/2017 je v kategoriji dečki do 11 let postal državni prvak in postal zmagovalec pokala Cocta v kategoriji dečki do 11 let. V poletni sezoni pa je v pokalu Cocta v nordijski kombinaciji dečki do 12 let dosegel skupno 3. mesto.

 

MATIC PRELOŽNIK

Je član Smučarskega društva Vizore. V zimski sezoni 2016/2017 je postal državni prvak v nordijski kombinaciji v kategoriji dečkov do 12 let in zmagovalec pokala Cocta v nordijski kombinaciji za dečke do 13 let. V poletni sezoni je v pokalu Cocta v nordijski kombinaciji zasedel skupno 3. mesto. 

 

JAKOB MUŽAR, MAI ZAKELŠEK, TIMON BRGLEZ IN JAKA KRAJŠEK

Ekipa smučarjev skakalcev iz Smučarskega društva Vizore, ki so stari komaj 9 let, so v lanski poletni sezoni na ekipnem državnem prvenstvu v kategoriji dečkov do 11 let med 27 ekipami zasedli odlično 3. mesto. 

 

MARCEL JUG

Košarkar Košarkarskega kluba Vojnik, član slovenske reprezentance mlajših selekcij, ki je skupaj z ekipo na Sloveniaballu (to je neuradno evropsko prvenstvo) zasedel 3. mesto.

 

JAKA SAMEC

Kot posojeni igralec Košarkarskega kluba Vojnik je z ekipo Košarkarskega kluba Grosuplje zasedel 2. mesto v Evroligi, v kategoriji U-15.

 

MARJAN OPRČKAL

Predsednik Košarkarskega kluba Vojnik, ki je s slovensko ekipo veteranov postal svetovni veteranski prvak 2017 v košarki.

 

VENČESLAV ZAZIJAL

Je varovanec Centra za varstvo in delo Golovec, kjer se ukvarja tudi s športom. Lani je na atletskem mitingu v Mariboru (specialna olimpijada Slovenije) postal prvak v metu vorteksa (žogice).


TEJA GLAVNIK

Naša občanka in tekmovalka Konjeniškega kluba Velenje je lani poleti s svojo kobilo Greto postala državna prvakinja v preskakovanju ovir v kategoriji amaterk.

 

Tekst: Tjaša Podergajs
Foto: Matjaž Jambriško

Oglejte si tudi