Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Praznični utrinki iz Špesovega doma

Čas decembra teče hitreje, vsaj tistim, ki jih je ujel decembrski val, ki pomeni poleg številnih zabav še brezglavo nakupovalno mrzlico. Kot da se z božičem in novim letom ne bo ustavila in čeprav bo trajala še vse tja v januar, ko se bodo začele razprodaje. A vendar so kraji, kjer vpliv veselega decembra še ni tako močan, kraji, kjer se lahko s kom v miru pogovorimo, kjer je tudi lepo povedana ali zapeta pesem večje darilo kot največji paket iz razsvetljenega supermarketa. Če hočeš najti tako mesto, je to zagotovo kateri od domov za starejše, kjer se stanovalci razveselijo vsake najmanjše pozornosti, obiska in lepe besede.
V našem domu decembra namenimo prev posebno pozornost temu, da se stanovalci počutijo čim bolj domače in da so prazniki tudi za njih lepi, predvsem pa mirni in nič stresni. Obiskali so nas dobri možje, ni manjkalo prireditev, koncertov, največ pozornosti smo posvetili zaključni prireditvi, ki jo zaposleni vsako leto pripravimo sami. Na ta dan je že kmalu popoldne po domu odmevalo Božičkovo hohotanje, ki se je mešalo s smehom in pesmijo otrok naših zaposlenih, ki jih je prišel obdarit dobri mož. Uro zatem se je že razlegal gromki smeh na prireditvenem prostoru, ko je Božiček z besedami: »Otroci, ali ste bili kaj pridni,« nagovarjal naše stanovalce, ki so mu seveda morali tudi zapeti in obljubiti, da bodo do naslednjega njegovega obiska zelo pridni. Zaigral je še hišni duet, zabobnal Žoga band, zapeli so otroci zborčka iz OŠ Lava Celje, vse najlepše nam je zaželel direktor doma, nekaj pesmi pa nam je zapela še »naša« Helena Blagne. Zborček zaposlenih je ob koncu vsem namenil še Silvestrski poljub in nazdravili smo s kozarčkom penine.

 

Praznični božični večer nam je popestril moški pevski sestav iz Vojnika, ki je zapel pri božični večerni maši in v avli doma ob jelki z jaslicami. Lepo je bilo in posebna zahvala fantom, saj si vzamejo čas takrat, ko ga praktični nihče nima.

 

Seveda pa velja zahvala tudi vsem tistim, ki so si tudi čez leto vzeli čas ter nas tako ali drugače obiskali in razveselili, glasbeniki, pevci, gasilci, razni prostovoljci, skavti idr. Vsakega smo bili veseli in če boste le imeli čas, vas zopet vabimo, da se nam pridružite.

 

Srečno 2018!

 

Tekst in foto: Elči Gregorc

Oglejte si tudi