Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Teden požarne varnosti v Špesovem domu

V Špesovem domu skozi vse leto posvečamo veliko pozornosti požarni varnosti, kajti zavedamo se, da so ustanove, kot je naša, najbolj ranljiva skupina ravno v primeru izbruha požara. Tu ne smemo pozabiti zglednega sodelovanja s PGD Vojnik, ki so najbližji gasilci našemu domu in ravno oni bi se v primeru požara tudi prvi odzvali.
Vsako leto pa v mesecu oktobru, mesecu požarne varnosti, izvajamo dejavnosti in obnavljamo vajo evakuacije, ki je bila tokrat spet obširnejša in je obsegala celoten del pritličja, vključno s kuhinjo.

Na vajo smo seveda najprej pripravili svoje stanovalce, ki so dan prej poslušali vedno zanimivo predavanje gospe Brede Verbovšek iz GZ Vojnik-Dobrna.

Gasilci iz Vojnika so v vaji, ki je sledila dan pozneje, sodelovali z dvema voziloma in kompletno opremo za reševanje iz stanovanjskih objektov ter skupaj z ekipo iz Špesovega doma, ki je usposobljena za začetno gašenje požarov in evakuacijo, prikazali zanimivo in usklajeno reševanje stanovalcev iz ogroženega dela doma in gašenje požara. Po vaji je sledila analiza in druženje gasilcev z zaposlenimi.

Rad bi zahvalil gospe Bredi Verbovšek in gasilcem PGD Vojnik za požrtvovalnost in že dolgoletno dobro sodelovanje.

Tekst in foto: Elči Gregorc

 

Oglejte si tudi