Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Domofinal – ko dom dobi streho

Podjetje Domofinal, ki je, po besedah lastnika Ivana Robačerja ml., bilo v Vojniku ustanovljeno v želji po novih izzivih, je uspešno že 27 let in deluje na področju gradbeništva, še posebej pa so se specializirali za ostrešja. Zadnjih nekaj let ima podjetje sedež v Pepelnem v Šmartnem v Rožni dolini.
Domofinal se predstavi

"Naša dejavnost obsega praktično vse, kar je povezanega s strehami – izdelava ostrešij, montaža strešnih oken, pokrivanje streh z najrazličnejšimi kritinami, vključno z ravnimi in zelenimi strehami, in kleparska dela. Pred leti smo se usposobili in pridobili dovoljenje za varno odstranjevanje azbestnih kritin. V zadnjem času nameščamo tudi kolektorje za sončne elektrarne. »Naši« objekte najdete znotraj Slovenije in tudi v tujini. Med temi so hiše, bloki, graščine, cerkve, bolnišnice in večji industrijski objekti," predstavi podjetje Ivan Robačer ml., ki ga vodi od vsega začetka.

 

Kaj vas je vodilo v odločitev, da stopite na samostojno poslovno pot?

Splet okoliščin in želja po novih izzivih me je vodila do odločitve za samostojno poslovno pot. Naše delo je razgibano in vsak objekt potrebuje drugačen pristop rešitve. Vsak zaključeni objekt je tudi moje osebno zadovoljstvo in zadovoljstvo zaposlenih.

 

Kakšni so bili začetki?

Zametki podjetja Domofinal segajo v leto 1991. Na začetku je bila dejavnost organizirana kot popoldanska obrt. Z rastjo se je podjetje kasneje preoblikovalo v družbo z omejeno odgovornostjo. Danes je v podjetju redno zaposlenih 6 do 7, občasno vključujemo tudi pogodbenike.

 

S katerimi izzivi se soočate?

Sodobna arhitektura in materiali zahtevajo individualne rešitve, za kar je treba znanje vedno znova nadgrajevati, zato zaposleni vsako leto obiskujejo seminarje, praktične prikaze in delavnice. V naši stroki je prisotno pomanjkanje kadrov, zato smo že mnogo zaposlenih priučili veščin, ki so potrebne pri našem delu.

 

Kako usklajujete posel z družino in prostim časom?

V življenju je potrebnih mnogo kompromisov in dogovorov, tako je tudi pri usklajevanju mojih obveznosti z družino in prostim časom.


Tekst: Lidija Eler Jazbinšek
Foto: arhiv podjetja

Oglejte si tudi