Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
9°C
4°C
Oceni objavo

Prva polovica leta 2018

Zaraščanje in poškodbe

Problematika preozkih cest zaradi zaraščanja vegetacije v cestno telo in posegov z gradnjami mnogokrat onemogoča izvajalcem zimske službe, tovornjakom za odvoz smeti, dostavnim vozilom, gasilcem in reševalnim vozilom varno in nemoteno delo ali oskrbo, na drugi strani pa izziva nejevoljo uporabnikov cest ter predstavlja nevarnost za pešce in kolesarje.

Vljudno vas prosimo, da lastniki vegetacije ob cesti, ki sega v svetli profil ceste in zožuje cestišče ali pa ovira varen prehod vozilom, čim prej poskrbite za njeno odstranitev.

S tem boste pripomogli k varnejši poti pešcev in vožnji vozil ter obvarovali intervencijska in druga vozila pred poškodbami, ki bi jih povzročile veje.

 

Zimska služba in sanacije cest

Po obilnem sneženju v decembru, februarju in marcu, ko so bili naši orači na terenu večinoma od jutra do pozne noči, da so bile ceste primerno prevozne, je sledila deževna pomlad. Velike količine dežja so povzročile dodatne razpoke na asfaltnih poteh ter poškodbe bankin in makadamskih cest, zato smo pristopili k sanaciji, ki zaradi razsežnosti še vedno poteka. Žal nimamo dovolj sredstev za takojšnjo preplastitev vseh uničenih cest, zato se bo ta izvajala postopoma, redno pa skrbimo za navoze materiala in utrjevanje makadamskih javnih poti.

 

Kulturno dogajanje v kraju

Pomladno obarvani so bili dogodki, ki so zaznamovali prvo polovico leta. Srečali smo se lahko na številnih prireditvah, ki so jih organizirala društva. Mnogi ste se nam pridružili tudi na čistilni akciji in pripomogli k lepši in čistejši naravi. 

Ob kakovostnih koncertih in prireditvah smo praznični junij, ko se še bo odvilo precej dogodkov, ki jih bo povezovalo praznovanje praznika Krajevne skupnosti Vojnik, začeli s sodelovanjem s Turističnim društvom Vojnik, z Društvom podeželskih žena Meta, Društvom Dobra volja, ki so pripravili okusne dobrote in vodenja po znamenitih točkah Vojnika za Gradiščane Slovenije.

Z vami, sokrajani in sokrajanke, bi radi praznovali na prireditvah, ki se bodo odvile ob prazniku Krajevne skupnosti Vojnik, zato vljudno vabljeni.

 

Tekst in foto: Lidija Eler Jazbinšek

Oglejte si tudi