Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Dobrodelna akcija #zaPalčico na OŠ Vojnik

V okviru Šolskega parlamenta na OŠ Vojnik (izvoljeni predstavniki učencev 8. in 9. razreda so v tej akciji ambasadorji dobrodelnosti) smo se priključili dobrodelni akciji Gimnazije Celje-Center. Njihov dijak Kristjan Veber je dal pobudo za zbiranje potrošnega materiala za varno hišo Palčica, ki je v Grosupljem. Tam dajejo zatočišče otrokom od 0 do 6 let, dokler za njih ne najdejo primerne rejniške družine ali pa dokler se situacija v njihovi primarni družini ne uredi do tolikšne mere, da se lahko vrnejo nazaj domov. Otroci v varni hiši preživijo do 3 tedne.

V dobrodelni akciji #zaPalčico se zbira potrošni material za predšolske otroke (vse za nego novorojenčkov/dojenčkov - plenice, vlažilni robčki, dude, stekleničke...; vse za ustvarjanje - čopiče, voščenke, papir, zvezki ...; vse za higieno: šamponi, milo, zobna pasta za najmlajše...).

 

Hkrati pa je Gimnazija Celje-Center tradicionalno vključena v vseslovensko akcijo Anina zvezdica in zbira hrano z daljšim rokom trajanja (kot so testenine, vložena zelenjava, pločevinke, kava, sladkarije, sol, moka …). Kot rečeno, smo se na šoli odločili, da se priključimo obema akcijama.

 

Material se bo zbiral na dveh lokacijah v šoli (na razredni stopnji priLidijiEler Jazbinšek, v 4.a in na predmetni pri Simoni Šarlah, v učilnici za nemščino). V kolikor bi kdo želel dostaviti material tudi popoldne ali pa želi, da ga prevzamemo osebno, nas lahko pokliče ali piše na simona.sarlah@gmail.com. Sicer pa smo na šoli večinoma med 7.00 in 14.30 uro, ponavadi pa še dlje (vendar po dogovoru).

 

Želimo si, da bi vest o akciji dosegla čimveč ljudi, saj smo skupaj močnejši. Ta dobrodelna akcija je prva tovrstna na naši šoli in upam, da bo uspešna. Zaključi se 15. decembra, ko bomo ves zbrani material dostavili na gimnazijo v Celje.

 

Takšna priložnost se mi zdi super tudi za razvijanje sočutja že pri najmlajših, hkrati pa je odlična priložnost za povezovanje dveh šol ter sodelovanje z našimi bivšimi učenci, ki se na šolo še vedno radi vračajo in tudi učitelji radi vzdržujemo prijetne stike z našimi "bivšimi", ki se razvijajo v tople in sočutne odrasle osebe.

 

 

Tekst in foto: Simona Šarlah, mentorica šolskega parlamenta

Oglejte si tudi