Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Drsanje, dobrodelnost in predstava z ekološkim sporočilom

Tečaj drsanja

V času od 18. do 22. septembra so se učenci 2. razreda OŠ Antona Bezenška Frankolovo udeležili tečaja drsanja v Ledeni dvorani v Mestnem parku Celje. Vsak dan so pod vodstvom vaditeljev drsanja usvajali in nadgrajevali svoje znanje. V petek so na zaključni uri drsanja svoje znanje predstavili še staršem, za nagrado so prejeli medaljo z zlato drsalko. 

 

Dobrodelni kostanjev piknik (foto: Maja Lugarič)

Ob pomoči organizacije Šolskega sklada OŠ Antona Bezenška Frankolovo smo izkoristili odlično priložnost za druženje učencev, učiteljev in staršev. Za dober namen so učenci nabrali kostanj in ga darovali za prodajo, njen izkupiček je bil namenjen pomoči učencem pri plačilu prehrane, različnih dejavnosti, tudi nadstandardnih. Poleg kostanja je bil naprodaj jabolčni zavitek, učenci pa so uživali ob nakupu srečk in dobitkov srečelova. Pozabili nismo tudi na nagradne in druge družabne igre, ki so popestrile dogajanje. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo za donacijo podjetju Unior Zreče (za denarni prispevek in nagrade) in gospodu Robertu Pufiču. Lepo vreme, odlično vzdušje in dober namen bodo zaznamovali čudovito četrtkovo popoldne.


Nastop na Osnovni šoli Glazija

Učenci 6. razreda Osnovne šole Antona Bezenška Frankolovo so 23. 10. 2017 pod vodstvom mentorice Monike Nataše Krajnc nastopali na Osnovni šoli Glazija s predstavo Veliki nemarni škornji. Predstava opozarja na ekološke težave v gozdu in učence poučuje, kako naj se obnašajo do rastlin in živali v gozdu, saj smo vsi del narave. Nastopajoči učenci so bili sprva zelo zaskrbljeni, saj niso vedeli, kako se bodo učenci OŠ Glazija odzvali na predstavo. Na OŠ Glazija poteka program, prilagojen učencem s posebnimi potrebami. Ob prihodu na šolo so bili učenci prijazno sprejeti. Na odru so pripravili sceno ter se preoblekli v kostume. Na odru so bili sproščeni, saj je bila to že njihova tretja ponovitev.

Učenci OŠ Glazija so bili nad predstavo navdušeni in so nastopajoče nagradili z bučnim ploskanjem, prav tako so nastopajoče pohvalile učiteljice in jih povabile, naj jih še kdaj obiščejo s kakšno drugo predstavo. Učencem bo ta nastop ostal v posebnem in zelo prijetnem spominu.


Tekst: Lucija Bevc, Suzana Šafarič, Monika Nataša Krajnc


Oglejte si tudi