Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Stoji učilna … na prostem

Osnovna šola Antona Bezenška Frankolovo postaja središče, kjer bodo v poletnih mesecih našli Frankolovčani prostor za druženje. Učilnica na prostem, za šolo, ponuja odlično mesto, kjer bo mogoče izvajati manjše prireditve, se rekreirati in družiti. V rokah uporabnikov prostora je, da opremo ohranijo nepoškodovano in jo varujejo pred vandalizmom. Učilnico in fitnes na prostem so dali v uporabo v ponedeljek, 18. junija. Pripravili so odličen kulturni program in demonstrirali telovadna orodja, ki so primerna za vse starosti, seveda ob poznavanju lastnega telesa in zmožnostih posameznika. Pridobitev bo na Frankolovem krepila zdrav duh in telo.
Marjana Šoš, ravnateljica OŠ AB Frankolovo: »Projekt nam je uspel s sofinanciranjem Republike Slovenije in Evropske unije, iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, in s podporo glavnih partnerjev – Občine Vojnik, Prosvetnega društva Anton Bezenšek in župnišča Frankolovo. Med nami je tudi krajan, ki me je lansko leto 2017 spodbudil, da bi morda šola lahko pristopila k projektu. Vsem vpletenim se v imenu vseh zaposlenih, učencev in staršev šole iskreno zahvaljujem.

Glavni razlog za izvedbo tega projekta je bila športna in turistična okrnjenost kraja, ki mladim, ženskam in drugim ranljivim skupinam ne ponuja dejavnega preživljanja prostega časa in medgeneracijskega druženja. Izboljšati smo želeli pogoje za zagotavljanje visoke kakovosti življenja in razvitost območja, primerljivega z drugimi regijami. Z operacijo je OŠ Antona Bezenška Frankolovo želela skupaj s partnerji v projektu, društvi in posamezniki narediti območje, prepoznavno kot območje izrednih naravnih danosti, ki ponuja odlične možnosti za rekreacijo in izobraževanje na prostem.


Lokaciji – učilnica in fitnes – sta zelo blizu in sta povezani z nedavno postavljeno potjo »Tončkova pot«, tako bomo lahko uresničili idejo projekta »od učenja k vadbi in po učni poti naprej«. V prihajajočih tednih bo organizirano tudi brezplačno izobraževanje in vadba na prostem za območje LAS, projekt je tudi podlaga za izvajanje šolskih dejavnosti, promocije zdravja na delovnem mestu, tako za zaposlene učitelje na šoli kot za ostala podjetja in organizacije iz območja LAS. Projekt je bil vreden okoli 17.000,00 EUR in ena tretjina sredstev bo sofinancirana iz Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Vlagatelji so: OŠ Antona Bezenška Frankolovo, Občina Vojnik, Prosvetno društvo Anton Bezenšek Frankolovo, Župnija Frankolovo. 

Naj središče kraja postane izobraževalni in kulturni prostor, a ne smemo pozabiti, da ga moramo ohranjati in vzdrževati skupaj«.

 

Objekt so predali namenu župan Branko Petre, Dušan Horvat, v vlogi predsednika Sveta KS Frankolovo, in predsednika Prosvetnega društva A. B. Frankolovo ter ravnateljica Marjana Šoš. Pater Branko Cestnik se je opravičil, ker je ta teden na duhovnih vajah.


Tekst in foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi