Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
0°C
Oceni objavo

Motivacijska delavnica Petre Škarja – Česar nas niso naučili v šolah

Uspešno je bila izvedena motivacijska delavnica v sklopu operacije Na plac. Udeleženci so se zbrali 17. maja 2018 v Sorževem mlinu v Polžah. Petra Škarja je avtorica nekaj uspešnih knjig in znana po podajanju na osebni, izkustveni ravni vsakdanjih dogodkov in težav. Delavnica je bila dobro obiskana. Vsi udeleženci so spoznali nekaj resnic, tudi to, da sta optimizem in dobro mnenje o sebi zelo pomembna, odločilna in se odražata v našem življenju in delu.
Poznate navodila Petre Škarja za življenje: »Bodi pridna v šoli, da boš imela lepe ocene, da boš lahko šla na najboljše šole. Dolgo študiraj, da boš dobila dobro varno službo v pisarni ... in srečna boš do konca svojih dni.«

In sem sledila. Bila pridna v šoli, imela lepe ocene, zlata priznanja ... Pridem na prvo delovno mesto in doživim hud osebnostni šok! Ne le, da nisem bila najboljša, nisem bila niti povprečna, ampak  krepko med najslabšimi zaposlenimi. Kako to? Pa saj sem bila vsa leta najboljša med najboljšimi! Takrat sem se prvič vprašala: »Česa me niso naučili v šoli, a nujno potrebujem v življenju?«

Med delavnico nismo pozabili na dejstvo, da je Slovenija, glede na njeno majhnost v svetovnem merilu, majhna tržnica in kako zelo pomembno je, da se lokalni ponudniki povezujejo in s tem povečujejo svojo prepoznavnost na domačem kot tudi tujem trgu. 

Že pred časom smo v Ogledalu predstavili projekt in povedali, zakaj se je Občina Vojnik kot vodilni partner odločila za prijavo; in sicer smo zaznali potrebo po vzpostavitvi mreže lokalnih ponudnikov z območja LAS, v okviru katere bi lahko kmetje, posamezniki, mladi, starejši, ženske, ki so doma na kmetijah, rokodelci, manjši obrtniki, brezposelni in podobni na organiziran način prodajali pridelke in izdelke. Zamisel za operacijo Na plac je nastala iz potrebe regeneracija trgov v Vojniku, na Frankolovem in v Novi Cerkvi.  Že iz zgodovinskih dejstev, ki so znana za Vojnik, je bila Vojniku kot trgu podeljena pravica štirih letnih sejmov. Sejmi oz. »placi« sredi naselja so bili običajno stičišče ugodnih trgovskih poti in blagovnih izmenjav. Za to smo se odločili, da skozi operacijo vzpostavitev mobilne tržnice in skozi različna izobraževanja (KGZS – Svetovalna služba Celje, Zadruga Konopko, OOPZ Celje) in promocijo dogodkov pritegnemo čim večje število potencialnih ponudnikov, hkrati pa obiskovalce skozi zanimive dogodke privabimo na različne lokacije, kjer bo mobilna tržnica z naslovom Na plac. Tako se je že zvrstilo kar nekaj promocijskih dogodkov, kot so božična tržnica, cvetlična spomladanska tržnica in junijska tržnica ob obujanju šeg na podeželju in folklore na vasi, tržnica pri poslovno trgovskem centru Kmetijske zadruge Celje, kjer so se predstavila tudi društva KS Vojnik idr.

 

V okviru projekta Na plac sta v mesecu septembru predvideni še dve predavanji, in sicer Kmetijske svetovalne službe in Območne-obrtno podjetniške zbornica Celje. Več o dejavnostih boste lahko kmalu prebrali tudi na novi spletni strani projekta, ob zaključku projekta pa bomo v ta namen izdali tudi katalog ponudnikov z območja LAS. Če se ukvarjate s katero od zgoraj navedenih dejavnosti in jo boste ustrezno registrirali se lahko preko elektronske pošte (petra@vojnik.si) prijavite za objavo v katalogu.

Povabilo ponudnikom

Z željo, da stojnice in hiške po končanem projektu ne bodo samevale, se bomo potrudili organizirati tržnico skupaj s kulturnim programom vsako tretjo soboto v mesecu v času sezone, kjer boste lahko kupili pridelke in izdelke ne samo domačih ponudnikov, temveč tudi ponudnikov območja LAS. 

 

Tekst: Lea Sreš in Petra Pehar Žgajner
Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi