Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

V KO RK Nova Cerkev opazimo potrebe ljudi

Na srečanju krvodajalcev, 14. decembra 2017, sem izvedela, da imamo v svojem kraju občana, ki potrebuje štedilnik. Obiskala sem ga, opazila, da potrebuje tudi posteljo. Dogovorila sva se, da mu zamenjamo posteljo in štedilnik. Dva osnovna predmeta, ki sta potrebna za normalno življenje. RK Nova Cerkev je kupil posteljo, vzmetnico in posteljnino pa smo pridobili iz skladišča v Celju.

 

Na obisku sem videla, da kuhinja res nima štedilnika, kjer bi kuhali in se greli. Župan Branko Petre nam je priskočil na pomoč in skupaj z anonimnim darovalcem smo omogočili nakup štedilnika na trdo gorivo. Posteljo so že pred novim letom postavili s pomočjo dobrega soseda, štedilnik pa je ta teden začel služiti svojemu namenu, s pomočjo soseda in našega Karlija.

 

Rada bi povedala, da se gospod lepo zahvaljuje za pomoč. Kako lepo je biti del zgodbe, kjer pomagaš sočloveku. Potrebna je zavest, da pomagamo in opazimo ljudi, ki so pomoči potrebni. KO RK Nova Cerkev je še enkrat uresničila svoje geslo: Nikoli niste sami. Povejte nam, če potrebujete pomoč.

 

Tekst in foto: Magda Kajzba

Oglejte si tudi