Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Danes v Kamrico: dve delavnici

Vsi, ki kdaj zaidete v Kamrico v Vojniku, poznate naš trud, da se vključujemo v lokalno skupnost in želimo pritegniti pozornost z aktualnimi dogodki.

Kamrica je prostor, kjer lahko kupite reciklirano darilo, zašijemo vam preproste stvari, ki jih ne znate ali za ta opravila nimate časa. Naši delavci izdelujejo znova uporabne stvari iz materialov, ki bi jih drugače odvrgli v smeti. Vsi predmeti, ki jih ponujamo, imajo svojo zgodovino, z menjavo lastnikov jih ohranimo in privarčujemo. Uporabniki Kamrice razumejo, da je treba imeti kompas pri nakupovanju in potrošništvu nasploh. Že zdavnaj ne velja več, da je lepo samo novo, da mora biti darilo drago. Na policah v Kamrici je veliko predmetov, ki pridejo prav vsakemu izmed nas, drobni predmeti so tisti »ta pravi« za dušo. Da ne govorimo o ohranjanju surovin in trajnostno naravnanem ravnanju. V teh prvih pomladnih dneh popeljite v trgovino svoje otroke in jim razložite, da je tudi večkrat uporabljena knjiga pravljic prav tako čarobna kot nova.

In kaj je aktualnega v Kamrici?

V Kamrici vam  danes, 30. marca 2018,  pripravljamo dve delavnici: ob 11. uri Peka potice in 

od 15. do 17. ure  delavnico
, kjer se boste naučili izdelati naravno tekoče pralno sredstvo in naravno zeliščno kremo za nego obraza. Delavnico bo vodil zeliščar Miha Sreš iz Klučarjeve domačije iz Nove Cerkve.

Po telefonu na številki 031 641 937 dobite vse informacije in se lahko prijavite na delavnico ali pa se oglasite v Kamrici. Vabljeni vsi ljubitelji naravnih izdelkov. 

 

Zdaj je čas za pripravo semen. Letos bomo sejali aprila. Imate odveč semena odlične solate, cvetlic, fižola? Oglasite se v Kamrici in v aprilu lahko svoja semena zamenjate za tista, ki jih iščete. Zamenjava semen je zabavna in koristna. Navaja nas, da lastno semena jeseni naberemo, shranimo in tisto, kar je odveč, spomladi zamenjamo ali podarimo.

Kamrica v Vojniku vas vabi, oglasite se!

 

Tekst: Andreja Cigelšek

Oglejte si tudi