Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Zimska šola v naravi

Učenci 6. razreda Osnovne šole Antona Bezenška Frankolovo smo se 15. 1. 2018 odpravili na zimsko šolo v naravi na Roglo z namenom, da se naučimo smučati oziroma svoje smučarsko znanje še nadgradimo.
Ko smo prispeli, smo odšli v svoje sobe in si razpakirali prtljago. Nastanjeni smo bili v bungalovih Jerebika. Prvi dan smo imeli preizkušnjo smučanja, da so nas učitelji smučanja lahko razporedili v različne skupine.

Zagotovo nam je bilo najbolj všeč popoldne, ko smo se peljali z bobkarti na sankališču Zlodejevo. Večini je bila hitra vožnja zelo všeč, drugim spet malo manj. Bobkarti so manjše sani z dvema sedežema, s katerimi se lahko pelješ do 40 km na uro, proga je dolga 1370 m ter zelo adrenalinska.

 

Na Rogli so bili zelo prijazni in hrana je bila odlična. Večini ni bil všeč naporen urnik, ampak menimo, da smo se imeli odlično in smo domov odšli z lepimi spomini. Zadnji dan smo dopoldne smučali v lepem vremenu, nato pa nam jo je zagodlo vreme in staršem nismo mogli pokazati, česa vse smo se naučili. Vseeno smo na koncu prejeli diplome in tople objeme razredničarke. Nismo imeli veliko domotožja, a smo bili vseeno veseli, da spet vidimo svoje domače. Vsi smo domov odšli z zelo lepimi spomini in kar je najpomembneje, pridobili smo veliko smučarskega znanja.

Tekst: Maša Gregorc, Nina Kovše, Daša Senegačnik, Pia Fijavž in Aleksander Žerjav
Foto: Maja Lugarič

 

 

Oglejte si tudi