Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Aktivna pomlad gasilcev PGD Vransko

Operativci, članice, veterani, mladinci – vsi v akciji!

 

Z izjemo marčevskega posredovanja pri reševanju živali izpod porušenega hleva v Zahomcah, pri čemer je sodelovalo sedem gasilcev iz našega društva, je bila pomlad z vidika intervencij precej mirna. Zato so člani ta čas izkoristili za pridobivanje novega in utrjevanje že pridobljenega znanja. Dva člana sta opravila tečaj »Strojnik« in »Tečaj za varno delo z motorno žago«. Poleg tega smo bogatejši za šest članov ekipe »Prvi posredovalci«, usposobljenih za nudenje nujne medicinske pomoči.

 

Poveljnik PGD je v tem času organiziral tri operativne vaje. Prva je bila  usmerjena v praktično uporabo izolirnih dihalnih aparatov in čiščenje ter vzdrževanje osebne zaščitne opreme. Na drugi so operativni člani utrdili veščine ravnanja z zajemalnimi nosili, uporabo vozičkov za premik vozil, preizkus ročnikov in pralnih šob  in gašenje s peno. Na tretji vaji so se posvetili varni uporabi stikalne lestve, defibrilatorja, temeljnih postopkov oživljanja in pregledu ter delu z opremo (agregati, razsvetljava, izpihovalec, črpalke …). Cilj rednih operativnih vaj je pravilna in varna uporaba orodja in opreme ter sodelovanje članov v ključnih trenutkih.

 

Aktivni pa so bili tudi mladinci, veterani in članice. Slednje se intenzivno pripravljajo na tekmovanja, ki jih čakajo v prihajajočih mesecih. Veterani so se s staro ročno brizgalno, ki so jo sami v celoti obnovili, udeležili Pokalnega tekmovanja s starimi ročnimi in motornimi brizgalnami SŠ regije in zasedli 1. mesto. Prav tako so se tri ekipe mladincev udeležile Tekmovanja iz orientacije GZ Žalec in osvojile 8., 9. in 13. mesto.

 

Poleg rednih aktivnosti (opravljanja redarske službe na prireditvah v občini Vransko ipd.) smo se udeležili tudi Florjanove maše, velikonočne procesije, proslave ob dnevu civilne zaščite, slavnostne akademije Občine Vransko, kongresa GZS na Ptuju, dogodka za mlade Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti in na skupno življenjsko pot pospremili naša člana.  

 

Ker biti prostovoljni gasilec ne pomeni le odgovornosti in dela, temveč tudi skrb za soobčane, vabimo v naše operativne vrste vsakogar, ki čuti, da želi v smeri zaščite in reševanja prispevati h kraju. Vsekakor so dobrodošle tudi nove članice, ki so pripravljene s svojo aktivnostjo podpreti društvo, in mladina, ki želi aktivno preživeti svoj prosti čas.   

 

Oglejte si tudi