Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

KUHARSKO-VRTNARSKI KROŽEK NA GARAŽNI RAZPRODAJI

 

Kuhanje in vrtnarjenje na naši šoli zna presegati okvirje. Velikokrat se lotimo akcij, ki so povezane z našim krajem ali z različnimi natečaji. Mentorici poskušava navdušiti učence za preprosta opravila na vrtu in v kuhinji, pokaževa pa jim tudi, da vsaka dejavnost zahteva več vidikov.

V petek, 4. 5. 2018, smo najprej skuhali regratov in bezgov sirup z dodatkom melise in mete s šolskega vrta, spekli dve roladi iz bučk in izračunali, koliko sestavin potrebujemo za peko 200 palačink. Učenci so si pripravili nakupovalni listek in odpravili smo se v trgovino. Poiskali smo vse sestavine, pri tem pa upoštevali ceno in da so živila čim bolj lokalna in sveža, nepredelana ter s krajšim rokom uporabnosti. Jajca smo pregledali, če so cela in ne počena ter da so iz hlevske reje. Ves čas nas je pri delu spremljala novinarka Darja Tibaot Ciringer, ki je naše delo, dogovore in akcijo posnela in potem objavila na spletu kot reklamo za sobotno garažno razprodajo, ki jo je organiziral ZKTŠ Vransko. Na tem dogodku smo pekli palačinke, ponujali bezgov in regratov sok, kuhali kavo in rezali rolado. Vsak obiskovalec se je z veseljem ustavil pri našem kotičku, saj je res omamno dišalo. Če pa je kdo šel mimo, so ga prijazno postregle članice krožka, ki so delale na »terenu«. Obiskala nas je večina razstavljavcev in se  okrepila z našimi dobrotami. Pri peki palačink nam je prijazno priskočil na pomoč sokrajan Denis Oštir.

Za uspešno izveden dogodek našega krožka in za povabilo k sodelovanju se zahvaljujemo Darji Tibaot Ciringer in Suzani Blatnik iz ZKTŠ Vransko. Hvala tudi vsem obiskovalcem in preizkuševalcem za prostovoljne prispevke. Za konec vam lahko prišepnemo, da smo bili ekonomsko uspešni in si bomo z zbranimi prispevki nekaj malega privoščili.

Mentorici Maja Jerman in Nataša Pečovnik

Oglejte si tudi