Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

ZAKLJUČEK GLEDALIŠKE SEZONE

Abonmajsko druženje v kulturnem domu smo letos zaključili v soboto, 17. marca. Dopoldne so nam polepšali igralci Lutkovnega gledališča Maribor s klasično lutkovno predstavo Jana Malika Žogica Marogica in z nostalgičnim petjem dedka in babice, ki so se mu obiskovalci radi pridružili.
Žogica Marogica je bila ena izmed najbolj priljubljenih predstav LGM vse od njene prve uprizoritve v letu 1985. Izvedena je bila več kot 550-krat, tokrat smo videli obnovljeno predstavo iz leta 1994 z lutkami Antona Jezovška.
Tudi večerna predstava je bila v znamenju klasike, Dekameron Giovannia Boccaccia v priredbi Janeza Usenika in izvedbi Šentjakobskega gledališča Ljubjana. 

Veselje, s katerim so si liki pripovedovali sočne zgodbe, nas je nasmejalo in napolnilo z dobro energijo. Kot je povzel režiser predstave v gledališkem listu Primož Ekart, je namen predstave prav to veselje, ki ga skušajo prenesti v strast do gledališča, igre, igranja in uprizarjanja Boccacciovih in Usenikovih zgodb. V nadaljevanju ugotavlja, da te strasti igralkam in igralcem Šentjakobskega gledališča ne manjka, mi pa si želimo, da smo  z letošnjim programom spodbudili strast do gledališča našim obiskovalcem, od najmlajših do starejših, in se v jeseni spet vidimo. Veseli bomo, če boste z vtisi s predstav navdušili še koga.
                                                                                                                             Suzana Felicijan Bratož


Oglejte si tudi