Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

LITERARNI VEČER 2018: POVABIMO SONCE V ŠOLO

»Povabimo sonce v šolo, da vsak dan nas bo požgečkalo, tesnobo iz src pregnalo.« (Justina Jerman)

 

Letošnji literarni večer se je odvil na pustni torek, 13. 2. 2018. Tokrat smo medse povabili pravo sonce: igralca, glasbenika, televizijskega voditelja, ljubitelja narave ... Gojmirja Lešnjaka Gojca. Pričakovali smo ga z velikim veseljem in se pridno pripravljali na prireditev, s katero smo slovesno zaključili letošnji šolski literarni in likovni natečaj. Gojc nas je navdušil z vso svojo preprostostjo, prijaznostjo in pozitivno energijo. Preživeli smo res prijeten večer.

Letos smo na natečaju razmišljali o učenju, šoli, šolskih težavah in radostih, o svojih bodočih poklicih, kako bi bilo v svetu brez šole in učiteljev, kako bi bilo, če bi se vrnili v šolo starši, o naših izmišljenih šolah, možganih, izumih, ki bi lahko rešili svet, o tem, kako bi načarali idealnega učitelja, kakšna je naša pot do znanja in kako je v našem svetu učenja, od koga in kje se največ naučimo, kako bi v šolo povabili sonce, da bi se veselili učenja, znanja in razmišljanja. Prispevke, ki so nastali na natečaju, smo izdali v novi številki glasila Bela vrana.

Program so pripravili učenci literarnega krožka, pevci in plesalci z mentoricami. V ambulanti za šolske bolezni so specialisti lenolog, idejolog, prismodolog, matemater, straholog in disciplinolog s pomočjo sončnih žarkov pozdravili šest pacientov. Napeto situacijo je Gojc z zanimanjem opazoval. Zaupal nam je, da je tudi sam imel »šolske bolezni« ter potrdil, da so sončni žarki pravo zdravilo za tovrstne težave.

Učenci so predstavljali svoja dela in znova dokazali, kako so ustvarjalni in iskrivi. Gost in ravnateljica Majda Pikl sta podelila pohvale in nagrade za likovna in literarna dela, ob koncu pa smo vsi skupaj zapeli pesem Periskop, ki pravi:

 

»Zapustimo mrzli mokri mrak in pojdimo gor na sveži zrak, dvignimo se iz trebuha morja in pokukajmo čez rob obzorja. Dvignimo se iz globine v višine in širine!« (Boris A. Novak)

 

Z veseljem bomo sledili temu sporočilu!

 

Mentorica prireditve Polona Učakar

Oglejte si tudi