Logo MojaObčina.si

Vransko

Deli
Avtor: Maja Jerman,

LJUBLJANSKI MARATON

 

Že sedmo leto smo z Osnovno šolo Vransko-Tabor sodelovali na Ljubljanskem maratonu. Vsako leto se več otrok odloči sodelovati na tej vse bolj množični tekaški prireditvi v naši prestolnici. Prednostni nalogi naše šole sta gibanje in spoštovanje. Z vse večjo udeležbo tako na Teku za smeh na Vranskem, kjer se je veliko starejših učencev odločilo teči na 5 in 10 km progi, kot na Ljubljanskem maratonu lahko povemo, da dosegamo napredek. Tudi spoštovanje je pri vsej zadevi napredovalo. Na prireditvi, kjer je sedem tisoč osnovnošolskih tekačev na prireditvenem prostoru, je potrebno spoštovati pravila in dogovore.  Le tako smo vsi nasmejani prispeli v cilj. Ko smo hiteli proti prireditvenemu prostoru, so trije učenci spoštovali pravila in hodili v koloni, ki se je pomikala proti Kongresnemu trgu, le v enem trenutku niso zaznali, da je kolona zavila na desno. Vem, da jim je bilo v trenutku, ko so ugotovili, da ni nikjer nikogar od naših, zelo težako. Spomnili pa so se dogovora in ravnali zelo pametno. Poiskali so nekoga, ki je po ozvočenju povedal, da nas trije učenci čakajo na štartu Lumpi teka. Toda skupina ostalih učencev in učitelji smo bili predaleč od ozvočenja. Nismo se našli vsaj pol ure in vse nas spremljevalce, bratce in sestrice nas je zelo skrbelo, toda kjer je pogum, je tudi sreča. Naš nekdanji učenec in zelo dober tekač, sedaj pa novinar, je fante odpeljal na štart dečkov prvega in drugega razreda. Hvala še enkrat, Luc Zalokar. Luc nas je omenil tudi v članku časnika Delo in tako smo postali zaradi tega dogodka malce slavni ... Sicer so ti trije fantje odtekli brez majice in številke, so pa vendarle sodelovali. 

Progo so pretekli tudi vsi ostali učenci od prvega do devetega razreda. Prav vsi so bili zadovoljni. Dekleta so spoštljivo pozdravila gospoda, ki je šel mimo nas po pločniku. In glej ga zlomka, to je bil ljubljanski župan. Z veseljem se je z nami fotografiral in pustil še en lep pečat sobotnemu dnevu.

Naj poudarim še to, da je dejavnost v šoli izvedena nadstandardno,  zato učencem prevoz poravnajo starši. Učitelji prostovoljci pa smo z učenci preživeli športno, stresno in zabavno soboto.

 

Maja Jerman

Oglejte si tudi