Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Starejši obujali spomine

Občina Vransko je v sodelovanju z Župnijsko Karitas in Občinsko organizacijo Rdečega križa Vransko četrto nedeljo v septembru pripravila tradicionalno srečanje krajanov, starih sedemdeset in več let. Teh je v Občini Vransko 366, srečanja pa se je udeležila dobra tretjina.
Naprej so se zbrali v župnijski cerkvi sv. Mihaela in prisluhnili sv. maši, ki sta jo darovala upokojeni župnik Vlado Rutar in sedanji župnik Jože Turinek, nato pa so z družabnim delom nadaljevali v Športni dvorani Vransko.

Starejše je sprejel in se z vsakim  posebej rokoval župan Franc Sušnik. V nagovoru je med drugim povedal, da so tovrstna srečanja zelo dobrodošla, saj se  starejši med seboj pogovorijo in obujajo spomine na čase, ko so skupaj ustvarjali utrip kraja. Še posebej pa je z izbranimi besedami pozdravil tiste, ki so se srečanja udeležili prvič, to pa so občani, ki so se rodili leta 1948. Ob koncu nagovora  je  vsem zbranim zaželel veliko zdravja ter da se prihodnje leto zopet srečajo.

Srečanje so s  kulturno-zabavnim programom popestrila otroška šolska folklorna skupina OŠ Vransko-Tabor pod mentorstvom Brede Čvan in ansambel Franca Zupana s prijatelji, prireditev pa je povezovala Kristina Bogataj.

Vsak udeleženec je prejel spominsko darilo, ki so ga pripravile članice RK Vransko, na kosilo pa je vse skupaj z molitvijo povabil župnik Jože Turinek.
                                                                                      T. Tavčar

             

Oglejte si tudi