Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec med 15. oktobrom in 15. novembrom 2017

V oktobru, ki je tudi mesec »Varstva pred požari«, smo bili gasilci še posebej aktivni z različnimi izvedbami operativnih vaj ter pri preizkušanju usposobljenosti naših operativnih enot. Letošnji moto je bil: »Ko se nesreča zgodi, naj bodo proste poti«. Gasilci namreč želimo opozoriti na nedostopnost na dovoznih poteh ter na nepravilno parkirana vozila, ki jih ljudje pustijo na intervencijskih poteh. Več o letošnji osrednji temi lahko preberete na spletni strani Gasilske zveze Slovenije na spletnem naslovu:

http://www.gasilec.net/preventiva/mesec-pozarne-varnosti


Dogodki:
V soboto, 21. oktobra 2017, je na Gomilskem, občina Braslovče, v Domu krajanov potekalo srečanje članic Gasilske zveze Žalec ter Gasilske zveze Prebold. Udeležilo se ga je 150 gasilk iz obeh gasilskih zvez.

V četrtek, 9. novembra 2017, je v Žalcu, v telovadnici UPI-Ljudske univerze Žalec potekala krvodajalska akcija, ki so se je udeležili tudi naši člani.


Nekaj statistike:

V obdobju mesečnega poročila so člani naše gasilske zveze opravili 19 intervencij, ki so skupno trajale 21 ur in 25 minut. Najdaljša intervencija je trajala 2 uri in 30 minut, najkrajša pa 40 minut.


Statistika občinskih poveljstev v GZ Žalec:

V GPO Žalec je bilo 15 dogodkov, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Polzela so imeli štiri intervencije, medtem ko v GPO Vransko, GPO Braslovče in GPO Tabor intervencij ni bilo.

 

 

Prispevek pripravil:

Tadej Zupan,
predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi

 

Oglejte si tudi