Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Gasilci – steber zaščite in reševanja

Občina Vransko, Gasilska zveza Žalec in prostovoljna gasilska društva Prekopa-Stopnik-Čeplje, Vransko, Tešova in Ločica pri Vranskem so v ponedeljek, 18. decembra 2017, podpisali pogodbo o opravljanju javne gasilske službe za leto 2018.
 Z njo vsako leto urejajo vsebino, obseg in način opravljanja gasilske službe in njeno financiranje. Občina se zavezuje, da bo financirala redno dejavnost gasilske službe, nakup opreme in vozil pa v okviru usklajenega in sprejetega finančnega načrta požarne varnosti v skladu s finančnimi možnostmi.

Uvodoma se je župan  Franc Sušnik zahvalil gasilcem ter poudaril, da so gasilci steber zaščite in reševanja. Posebej se je zahvalil tudi  Gasilski zvezi Žalec  za opravljeno delo, poveljnik GPO Vransko Vlado Reberšek pa je povzel dejavnost v letu 2017 in se prav tako vsem zahvalil za uspešno izvedenih 10 posredovanj. Pogodbo je za Občino Vransko podpisal župan Franc Sušnik, v imenu GZ Žalec pa predsednik Gasilske zveze Žalec Edi Kugler, ki se je občini, občinskemu poveljstvu in gasilcem štirih prostovoljnih društev v Občini Vransko zahvalil za dosedanje uspešno sodelovanje ter izrazil željo, da bi tudi v letu 2018 bilo sodelovanje tako uspešno. Pogodbo so podpisali tudi predsedniki vseh štirih PGD v Občini Vransko. S to pogodbo Občina Vransko za izvajanje javne gasilske službe v letu 2018 zagotavlja nekaj več kot 53 tisoč evrov.

                                                                                                               T. Tavčar

 

Oglejte si tudi