Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec med 15. aprilom in 15. majem 2018

Dogodki

 

V soboto, 14. aprila 2018, je okoli 17.25 na Polzeli, v občini Polzela, Gasilska zveza Žalec, zagorel bivalni objekt. Po prejemu informacije o dogodku so bila aktivirana Prostovoljna gasilska društva Polzela, Andraž nad Polzelo, Ločica ob Savinji, Letuš in Braslovče. Skupno je v intervenciji sodelovalo 48 gasilcev in osem gasilskih vozil, vključno z avtocisternami, ki so skrbele za nemoten dotok vode. V pripravljenosti pa so bila tudi ostala društva Gasilske zveze Žalec.

Gasilska intervencija se je zaključila okoli 22.30, na kraju pa so ostali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Polzela, ki so skrbeli za požarno varnost na požarišču. Hiša trenutno ni bila primerna za bivanje. Stanovalci začasno prebivajo pri sosedih.

Na kraju je bil dežurni vzdrževalec Elektro Celje. O dogodku so bili obveščeni predstavniki občine in občinske Civilne zaščite. Naslednji dan so gasilci in občani nadaljevali s sanacijo požarišča.

 

V soboto, 28. aprila 2018, smo se delegati Gasilske zveze Žalec udeležili Skupščine pobratene Vatrogasne zajednice Grada Križevci na Hrvaškem.

Četrtega maja goduje zavetnik gasilcev sv. Florjan. Gotovo je eden izmed najbolj priljubljenih in češčenih ljudskih svetnikov. Najbolj znan je kot zavetnik proti požarom in povodnjim, častijo ga gasilci, kovači, dimnikarji, pivovarji, sodarji, lončarji, izdelovalci mila. Je zavetnik ob suši, proti nerodovitnosti polja, proti viharju, pri opeklinah.

V  četrtek, 10. maja 2018, je v Grižah potekala svečana podelitev diplom 64 tečajnikom, ki so uspešno zaključili tečaj za gasilca pripravnika, 6 tečajnikov od teh je bilo iz sosednje Gasilske zveze Trbovlje. Prav tako so predstavniki Urgentnega centra Celje podelili 12 potrdil prvim posredovalcem.

V soboto, 12. maja 2018, je v PGD Ložnica pri Žalcu za članice Gasilske zveze Žalec potekala delavnica iz prve pomoči, ki jo je organizirala komisija za članice Gasilske zveze Žalec.

 

Nekaj statistike

V obdobju mesečnega poročila so člani Gasilske zveze Žalec opravili 22 intervencij, ki so skupno trajale 23 ur in 5 minut. Najdaljša intervencija je trajala 2 uri in 30 minut, najkrajša pa le 20 minut.

  

Statistika občinskih poveljstev v GZ Žalec

 

V GPO Žalec je bilo 19 dogodkov, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Polzela so imeli dve intervenciji, GPO Braslovče so imeli eno intervencijo, v GPO Vransko in GPO Tabor ni bilo intervencij.

 

 

Prispevek pripravil:

Tadej Zupan, predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi

Oglejte si tudi