Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Tekmovanje s starimi ročnimi in motornimi brizgalnami

V soboto, 4. avgusta, je PGD Braslovče organiziralo 7. tekmovanje s starimi ročnimi in z motornimi brizgalnami, ki je bilo hkrati predzadnje v letošnji ligi Savinjsko-Šaleške regije, zaključek tekmovanj pa bo v soboto, 11. avgusta, na Vranskem.
Ob začetku tekmovanja so z minuto molka počastili spomin na pred nekaj dnevi umrlega člana veterana Štefana Matka, ki je bil eden od pobudnikov za ustanovitev ekipe v Braslovčah. Nastopilo je 13 ekip, najbolj oddaljena je bila ekipa PGD Markovci iz Prekmurja.

Pri tekmovanju se točkuje starost in avtentičnost brizgaln, originalnost tekmovalnega orodja, starost in izvirnost osebne opreme tekmovalcev ter hitrost zbijanja tarče. Brizgalna mora biti stara 50 in več let.

Pri motornih brizgalnah je pri moških zmagala ekipa PGD Kapla-Pondor, drugi so bili gasilci iz Topolšice in tretji iz Pariželj-Topovelj. Pri ženskah je zmagala ekipa PGD Topolšica, druga je bila Kapla-Pondor. Pri moških z ročnimi brizgalnami je največ znanja in hitrosti prikazala ekipa Požarne brambe Vransko, ki je nastopila z ročno brizgalno iz leta 1886, druga je bila ekipa PGD Braslovče, tretja Letuš, pri ženskah z ročnimi brizgalnami je nastopila samo ena ekipa, in sicer iz PGD Braslovče.                                                       

Prireditve so se udeležili predstavnik SAŠA regije Janko Žuntar, namestnik predsednika GZ Žalec Milan Pustoslemšek, župan Občine Braslovče Branimir Strojanšek in drugi gostje, ki so podelili pokale ter pozdravili udeležence in pohvalili organizacijo tekmovanja.  

                                                                                                       T. Tavčar

 

Oglejte si tudi