Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Okoljevarstveno dovoljenje za predelavo odpadkov v proizvodnih prostorih KIV Vransko

Ministrstvo za okolje in prostor, Agencija republike Slovenije za okolje je dne 5. 12. 2017 izdala okoljevarstveno dovoljenje za obratovanje obrata za razstavljanje izrabljenih vozil in predelavo odpadkov v proizvodnih halah propadlega podjetja KIV Vransko.

Dejavnost razstavljanja izrabljenih vozil in predelava odpadkov, za katerega je ARSO izdal okoljevarstveno dovoljenje se nahaja sredi trga Vransko in predstavlja neposredno grožnjo in nevarnost za okolje in prebivalce trga Vransko. Opozarjam, da izdano dovoljenje ni skladno z veljavnim zazidalnim načrtom za območje KIV Vransko. Ta sporna in okoljsko problematična dejavnost posega tudi v zavarovano območje kulturne dediščine in preko meja veljavnega zazidalnega načrta. 

Članom občinskega sveta Občine Vransko bom predlagal, da na decemberski seji občinskega sveta v torek, 12. 12. 2017, sprejme sklep z zahtevo in navodilom županu in občinski upravi, da poišče in prouči vsa potrebna pravna sredstva za razveljavitev spornega okoljevarstvenega dovoljenja in poskrbi, da se bo v teh proizvodnih prostorih izvajala izkjučno in samo z veljavnim lokacijskim načrtom dovoljena mirna in okolju prijazna dejavnost.

Oglejte si tudi