Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

OBISK DARSOVEGA NADZORNEGA CENTRA VRANSKO

Petek smo vranski tretješolci izkoristili za ogled Darsovega nadzornega centra Vransko. Zahvaljujemo se gospodu Urošu Blatniku, ki nam je pomagal pri izvedbi ogleda in nas tudi prijazno sprejel. Več o dogodku so zapisali učenci sami.

V petek, 5. 10. 2018, smo šli na Dars. Mančin ati nam je razkazal nadzorno postajo. Na računalniku nam je pokazal prometne nesreče. Zelo so bile nevarne. Videli smo, kako so se vozniki peljali v napačno smer. Na koncu nam je Mančin ati razkazal vsa vozila Darsa, videli smo zaboj za sol, plug, frezo za sneg in bagija. Po končanem ogledu smo se vrnili nazaj v šolo. Ko sem prišel v šolo, sem popil liter vode. Izlet je bil zelo zanimiv. Izvedeli smo veliko novih stvari. Najbolj so mi bili všeč posnetki prometnih nesreč.

Max Mravljak, 3. b

 

Na Dars smo šli v petek, 5. 10. 2018. Šli smo peš. Tam nas je sprejel g. Uroš Blatnik. V prostoru smo videli veliko monitorjev. Povedal je, kako kamere snemajo avtoceste. Pokazal nam je sol, ki jo pozimi stresajo na cesto. Nazaj smo šli zelo počasi.

Lia Adlešič, 3. a

 

V petek, 5. 10. 2018, smo šli peš na Dars. Tam nas je sprejel g. Uroš Blatnik. V prostoru smo videli, da imajo na avtocestah nameščene kamere, kar smo lahko videli na monitorjih. Gospod je pokazal posnetke prometnih nesreč. Pokazal nam je veliko cisterno za sol. O soli je povedal, da ko je zunaj bolj mrzlo od 5 stopinj, sol ne deluje več. Potrebno ji je dodati kalcij. Potem smo šli peš do šole.

Jakob Golob, 3. a

Dars smo si ogledali v petek. Tja smo šli po bližnjih poteh. Tam nas je sprejel gospod Uroš. Videli smo veliko posnetkov prometnih nesreč. Povedal nam je še druge stvari, da smo čim več izvedeli o Darsu. Pokazal nam je kupe soli in povedal, kaj naredijo, če je zunaj zelo mrzlo. Po poti nazaj je bilo veliko lukenj.

Žiga Dolar, 3. a

 

V petek, 5. 10. 2018, smo šli na Dars. Šli smo peš. Gospod Uroš Blatnik nas je tam sprejel. Pokazal nam je posnetke različnih prometnih nesreč. Videli  smo kupe soli, s katerimi pozimi solijo ceste. Povedal nam je, da kadar je manj kot minus 5 stopinj, soli dodajajo kalcij. Nazaj smo se vlekli počasi.

Ema Praprotnik, 3. a

Oglejte si tudi