Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE SV. MIHAELA NA VRANSKEM

Zahvala in spodbuda

Vsem, ki ste kakor koli sodelovali pri obnovi župnijske cerkve, se v imenu prizadevnih ključarjev in v svojem  imenu zahvaljujem.

Uspelo nam je veliko delo, ki pa seveda še ni končano. Naj vam naštejem dela, ki smo jih opravili pri obnovi župnijske cerkve: utrdili smo zidove, menjali vse leseno ostrešje in kritino, počistili in posesali ves strop, odstranili preko 120 m3 skozi stoletja nametanega materiala, zakrpali vse razpoke na stropu. V celoti smo menjali ostrešje zvonika, prenovili in utrdili kupolo, montirali nova okna in opravili še  veliko drugega dela na kapeli sv. Antona, odstranili ves prah v celotni notranjosti cerkve, strokovno očistili ves oltar sv. Antona, vodno očistili sedeže klopi, napeljali elektriko po vsem ostrešju. Cena za opravljeno delo znaša približno 280.000 evrov. Poleg tega je bilo opravljeno več tisoč prostovoljnih ur. Z dobro voljo in božjo pomočjo bomo nadaljevali z delom in ga v božjo čast, če Bog da, v miru zaključili.

Zares velika hvala vsem, ki ste že in še boste  velikodušno pomagali pri  obnovi Božje hiše. V začetku meseca vas bodo obiskali župnijski sodelavci, pa Bog lonaj za vaš dar.

 

Župnik Jožef s prizadevnimi ključarji in sodelavci

Oglejte si tudi