Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Gasilska vaja: PREKOPA 2017

V okviru meseca požarne varnosti smo bili gasilci iz PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik  zelo aktivni.

Naša najpomembnejša naloga je bila pripraviti osrednjo gasilsko vajo v okviru Gasilskega poveljstva Vransko. Na seji Upravnega odbora  PGD Prekopa smo se dogovorili, da pripravimo  vajo na območju, ki  bo za izvedbo vaje  zahtevna in poučna.

Tako smo izbrali lokacijo kmetije Ivana Kokovnika  v Stopniku. Obiskali smo gospodarja kmetije, ki se je takoj strinjal, da  pri njih izvedemo letošnjo gasilsko vajo.

Po ogledu lokacije  smo  pripravili elaborat  z vsemi podrobnostmi  in navodili za  izvedbo vaje.

Odgovorni za pripravo načrta vaje smo bili Aljaž Brdnik , Mitja Ribič in Andrej Blatnik.

Gasilsko vajo smo izvedli 28. 10. 2017 ob 15. uri.

Predpostavka vaje je bila, da gori stanovanjski objekt in da se v gorečem  objektu nahaja  gospodar kmetije. Med samo intervencijo pa se poškoduje še operativec, ki pade z lestve.

Alarmirana so bila vsa štiri gasilska društva: PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik, PGD Vransko, PGD Tešova in PGD Ločica pri Vranskem.

Istočasno pa je bila alarmirana ekipa NMP (nujne medicinske pomoči), ki je sestavljena iz  usposobljenih članov in članic  za nudenje prve pomoči . Ekipa  deluje na območju Gasilskega poveljstva Vransko.

Skupno nas je na vaji sodelovalo okrog 50 operativcev in članov ekipe NMP.

Gasilska vaja je bila izvedena v skladu z elaboratom in  je potekala brez zapletov.

Po končani vaji nas je nagovoril poveljnik GPO Vransko g. Vlado Reberšek , ki  je izvedbo vaje pohvalil in dejal, da bomo podrobno analizo vaje opravili na  seji  GPO Vransko.

Tudi  Župan Občine Vransko g. Franci Sušnik  je pohvalil izvedbo vaje in se zahvalil za naše  prizadevanje pri delovanju v gasilskih društvih na območju občine Vransko. Povabil nas je v Gasilski dom Prekopa, kjer je Občina Vransko za vse , ki smo sodelovali na vaji,  pripravila malico.

V imenu PGD Prekopa sem se zahvalil gospodarju  domačije  g. Ivanu Kokovniku za prijazno sodelovanje  pri pripravi in izvedbi gasilske vaje.

Z  gasilskim pozdravom »NA POMOČ!«

 

                                                                      Poveljnik PGD Prekopa:

                                                                                 Andrej Blatnik

Oglejte si tudi