Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Na kmetiji je lepo, ija, ija, oooo!

Otroci zaključujejo pouk in vsi že komaj čakajo počitnice. Tudi v Konjeniškem društvu Jerinov hlev se pripravljamo nanje in komaj čakamo, kakšne dogodivščine se bodo pripetile letos. 
Lansko leto je bilo polno razburljivih dogodivščin. Bloom in Ajda sta otroke zabavali med zimskimi počitnicami. Poleti pa smo vsi skupaj pripravili kar štiri termine Konjičkovih počitnic. Manjkalo ni zabavnih iger, jahanja, sprehodov v naravi, vsak dan smo izdelalil kakšno umetnino. Pobarvali in okrasili smo podkev sreče, iz papirja izdelali košarico za bonbone in sadje, naredili snežno kroglo, lonček za svinčnike v obliki samoroga, pujska, zajčka, pande in drugih živalli, ki so si jih otroci izbrali, in pobarvali majčko, v kateri smo se zadnji dan slikali. 
Še nekaj vtisov otrok:
- Dobr' je b'lo jahanje, delavnice, hrana, animatorji in ostalo. Ful dbest je blo! (Johnatan)
- Super je jahanje in delavnice, tudi igre so super. Hrana, Zala, Amalia, Tadej in Jerca so sploh super :-) (Aurora)
- Všeč mi je bilo, ko smo delali podkve in kozarček z bleščicami. Najbolj so mi bile všeč vodne igre in travniki, po katerih sem lahko lovila metulje. (Karla)

 - Všeč mi je bilo to, da smo krasili konje. Moj najljubši konj je Ajda. Všeč mi je bilo to, da smo jedli šmorn in plavali v bazenu in kurili ogenj, da smo pekli hrenovke. Moj najljubši animator je Jerca. (Sofia)
- Že več let hodim na Konjičkove, ker rad jaham in izdelujem ter se potegujem za nagrade. Tu so mi najbolj všeč velike igre, izmed njih mi je najbolj všeč štafeta, vodne igre in okraševanje konj. Všeč mi je vse, kar imamo za jesti. Najboljši animator je Tadej, ker se rad pogovarja in se zna fajn igrati pa zmeraj poišče kako dobro igro. Najljubši konj mi je Bloom. (Elija)

- Bilo mi je všeč jahanje in delavnice. Na delavnicah smo barvali, risali in lepili. Jahala sem sama in poskusila kas na lonži. Hrana je bila odlična, najboljše so mi bile hrenovke, ki smo jih sami spekli. Na delavnicah pa mi je bilo najbolj všeč risanje in pisanje na nove majčke. (Maša)

- Najbolj všeč mi je bilo, ko smo izdelovali izdelke in ko smo jahali konje ter se igrali. Všeč mi je bilo tudi, ko smo poslušali glasbo in sestavili ples. (Zala M.)

- Zelo rada imam Konjičkove delavnice, ker se rada igram,  jezdim in seveda, ker imamo zelo zabavne igre in prekrasne delavnice, na katerih ustvarjamo same lepe stvari in se zraven zelo zabavamo. Všeč mi je bilo, ko smo jahali in poskusili gimnastiko na konju. Hrana je bila odlična, vse pohvale kuharici. Imamo zelo dobre animatorje. Hvala, ker nam pripravijo tako dobre Konjičkove. Komaj čakam, da drugo leto spet pridem. (Patricija)

Pestro pa ni samo poleti. Na Noč čarovnic smo postali mali strahci. Jahali smo, se učili o anatomiji konj  in na Canna narisali, kje se nahaja kakšna kost. Manjkale niso niti  likovne ustvarjalnice in dobra hrana. Letošnjo zimo pa  smo tudi že bili pridni, saj smo praznovali Julijin rojstni dan. Ajdo smo vpregli v sanke in se vozili po maneži, z lopatkami in vrečami švigali  po hribu in se kepali.

Vsake počitnice se nekaj dogaja in letos ne bo nič drugače. Bloom je že opomnila Skyja, Ajdo, Canna in Duchaill, da je čas, da se pričnejo pripravljati na razburljive počitnice z otroki. Se vidimo!

 

Ekipa Konjeniškega društva Jerinov hlev

Oglejte si tudi