Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Uspeh vranskih gasilk

Člansko tekmovanje Gasilske zveze Žalec je potekalo v nedeljo, 7.10. 2018, na Vranskem. PGD Vransko sta zastopali dve ekipi, in sicer v kategoriji člani A in članice B. Na tekmovalnem prostoru so se ekipe zbrale v zbor in članice PGD Vransko smo s ponosom dvignile tekmovalno zastavo ob zvokih koračnice. Člani A PGD Vransko so odprli tekmovanje z izvedbo vaje, nato pa so sledile skupine po razporedu.

 

Tekmovanje članic se je začelo po naših tihih pričakovanjih, da izvedemo suho vajo z motorno brizgalno kar se da skladno s Pravili gasilskih tekmovalnih disciplin. Čas 62,70 sekunde in brez kazenskih točk je bila res odlična spodbuda na poti na naslednjo vajo – razvrščanja. Tudi ta je bila uspešna. Čakal nas je še teoretični del in članice so se izvrstno izkazale pri poznavanju gasilske tehnike, opreme in organizacije.

 

V hudi konkurenci ekip nam je članicam PGD Vransko uspelo doseči vrhunski rezultat, in sicer 1. mesto v skupini članic B. Na ta rezultat smo še posebej ponosne, saj smo ga dosegle na domačem terenu in z glasno podporo navijačev ob progi. Seveda brez mentorja Danija Granda ne bi šlo, zato hvala za potrpljenje, spodbudo in strokovno podporo v času intenzivnih vaj in tudi na sami tekmi.

 

V naši zbirki dosežkov moramo izpostaviti 3. mesto v Ligi članic in članov GZ Žalec 2018, ki je skupni seštevek rezultatov tekmovanj v Gomilskem – nočna tekma, Letušu, Braslovčah, Levcu in Polzeli.

 

Za zbranimi dosežki, ki so motivacija za naprej, se skriva veliko ur vaj, priprav in timskega dela. Še naprej se bomo trudile uspešno zastopati PGD Vransko v bližnji in daljni  okolici.

 

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

 

 

Tina Homšak

Oglejte si tudi