Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

S 1. marcem omogočeno plačevanje obveznih dajatev s plačilnimi karticami brez stroškov plačilnih storitev

Uprava Republike Slovenije za javna plačila bo s 1. marcem 2018 omogočila zavezancem plačevanje obveznih dajatev s plačilnimi karticami (Mastercard, Maestro, Visa in Karanta) brez stroškov plačilnih storitev.

Zavezanci bodo tako lahko na negotovinskih plačilnih mestih UJPlačam s plačilnimi karticami plačevali vse obvezne dajatve na podračune javnofinančnih prihodkov skupine A (davek na dodano vrednost, prihodki od premoženja, dohodnina, prispevki za socialno varnost, nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča, letna dajatev za uporabo vozil v cestnem prometu, takse, globe ipd.).

Na negotovinskih plačilnih mestih UJPlačam pa ne bo mogoče plačati drugih obveznosti (plačilo elektrike, telefona, komunale, oskrbnine v javnih zavodih, RTV prispevka …), ki se plačujejo na račune proračunskih uporabnikov ali pravnih oseb.

S plačevanjem na negotovinskih plačilnih mestih UJPlačam s plačilnimi karticami bo zagotovljeno plačevanje obveznih dajatev brez stroškov plačilnih storitev, ki jih plačniki imajo v primeru plačevanja prek spletnih bank ali na poštnih oziroma bančnih okencih.

Več o plačilnih mestih UJPlačam lahko preberete v prilogi.

Oglejte si tudi